Šok u Las Vegasu: Pacquiao izbjegao sučeljavanje pred ‘Meč stoljeća’

Šok u Las Vegasu: Pacquiao izbjegao sučeljavanje pred ‘Meč stoljeća’

FIlipinski borac nije se pojavio na sučeljavanju prije 'Meča stoljeća'.

Floyd Mayweather/Foto: Gettyimages

Manje od dva dana ostalo je do ‘Meča stolječa’, vjerojatno najiščekivanije borbe posljednjeg desetljeća između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquioa, a strasti su sada već potpuno uzavrele.

Borba za koju se očekuje da će organizatorima donijeti čak 400 milijuna eura zarade na rasporedu je u subotu u Las Vegasu, a danas je trebalo biti upriličeno službeno sučeljavanje.

No, na njemu se pojavio samo jedan – 36-godišnji Filipinac uspješno je izbjegao Mayweathera te je propao pompozno najavljivani ‘Veliki dolazak’.

“Kad se ja ne bih pojavio, završio bih na svim mogućima naslovnicama. Manny je trebao biti ovdje sa mnom, mnogi različiti sponzori i kuće udružili su se kako bi ovo omogućili i bilo bi profesionalno da se pojavio”, oštar je bio njegov suparnik.

Oglasili su se i iz tabora Filipinca: “U južnoj Nevadi živi otprilike 70 tisuća Filipinaca koji jako podržavaju Mannyja i osjećali smo se dužnima prirediti im zabavu kakvu ovdje nismo mogli organizirati”, prenosi Reuters izjave njegova menadžera Boba Aruma.

Pacquio je svojim navijačima poručio kako nije nerovzan pred najveći meč karijere. “Uzbuđen sam jer imam što dokazati. Sviđa mi što sam u poziciji autsadjera – koncentriran sam i posjedujem onaj ubilački nagon. Znam da ću pobijediti, možete se opustiti”, poručio je.

Vjere u sebe ima i Mayweather, po mnogima jedan od možda najboljih boksača ikada. “Vjerujem da sam pametniji borac, Pacquiao je neoprezan. Svi imaju isti plan protiv mene – navale i pokušaju mi zadati što više udaraca. U 19 godina i 47 borbi još nikome nije upalilo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.