Šok u Maksimiru: Petev potjeran par dana pred početak prvenstva

Šok u Maksimiru: Petev potjeran par dana pred početak prvenstva

Iznenađujuće vijesti dolaze iz Dinama koji je u vrlo kratkom priopćenju za javnost objavio kako Ivajlo Petev više nije trener zagrebačkog kluba. Razlozi rastanka Dinama i bugarskog stručnjaka se ne navode, no ova vijest dolazi kao iznenađenje budući da je Petev odradio s ekipom cijele pripreme, a još je ovaj potez Dinama neobičniji utoliko što već za vikend počinje nova sezona HNL-a.

Momčad će na početku sezone voditi Mario Cvitanović, a tek ostaje za vidjeti je li on trajno rješenje ili će Dinamo inzistirati na pronalasku iskusnijeg trenera. U slučaju Peteva nije poznato kakav raskid ugovora su dogovorili s Bugarinom, no Petev je imao ugovor do 2020. godine po kojem je zarađivao oko 250.000 eura godišnje. Vrlo je vjerojatno kako će Dinamo morati isplatiti Peteva što bi značilo da će zagrebački klub inkasirati gotovo milijun eura na ime obeštećenja Peteva.

Podjsetimo, 42-godišnji Petev je na klupu Dinama došao 2016. godine, a u svojoj premijernoj sezoni nije uspio osvojiti niti jedan trofej. Ukupno je vodio Dinamo u 35 utakmica, a ovaj potez Dinama je teško objašnjiv budući da Istra dolazi u subotu na otvaranju nove HNL sezone, a Dinamo uskoro očekuje i europske obaveze u Europa Ligi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.