Šok za Dinamo: Mamićev elaborat srušen, ništa od privatizacije kluba s Maksimira!

Šok za Dinamo: Mamićev elaborat srušen, ništa od privatizacije kluba s Maksimira!

Zagrepčani su odbijeni.

foto: croative.net

Još jedan pokušaj oko privatizacije Dinama nije uspio. Naime, elaborat iz Dinama o privatizaciji nije prihvaćen, o čemu je Središnji državni ured za sport obavijestio javnost posebnim priopćenjem.

U njemu se navodi da je razlog neusklađenost elaborata s odredbama Zakona o udrugama, a priopćenje Vam prenosimo u cijelosti:

“Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove je na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine odlučilo uskratiti suglasnost na Elaborat o preoblikovanju Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba.

Razlog uskraćivanja suglasnosti proizlazi iz činjenice da je Povjerenstvo utvrdilo da popis članova Kluba nije usklađen s odredbama članka 12. stavka 4. Zakona o udrugama, a koji je sastavni dio Elaborata, a što po ocjeni Povjerenstva predstavlja neusklađenost s prisilnopravnim propisom pri čemu se Povjerenstvo konzultiralo i s odgovornim državnim tijelima i nadležnim regulatorom.

Napominjemo kako Klub može u svakom trenutku u kojem otkloni utvrđenu neusklađenost Povjerenstvu ponovno uputiti Elaborat u kojem će biti uvažene sve primjedbe Povjerenstva do sada iznesene u postupku dragovoljnog preoblikovanja, no s financijskim izvješćima i izvješćem ovlaštenog revizora koje će uvažiti protek vremena te poslovne događaje nastale do dana podnošenja predmetnog Elaborata“.

Na ovo priopćenje ubrzo je odgovorio i sam zagrebački klub, koji, kako navodi, ima primjedbu za uskraćivanje suglasnosti zbog izostanka osobnog identifikacijskog broja u popisu članova.

“Razvidno je iz dostavljene odluke, a i povjerenstvo to izričito navodi da, nakon što se otklone navedene primjedbe, te ažuriraju financijski izvještaji s obzirom na protek vremena od dana predaje Elaborata, GNK Dinamo može dostaviti dopunjeni Elaborat“, stoji u odgovoru s Maksimira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.