Šok za Dinamo: Zbog ustaškog simbola na utakmici protiv Anderlechta Uefa zatvara Maksimir!

Šok za Dinamo: Zbog ustaškog simbola na utakmici protiv Anderlechta Uefa zatvara Maksimir!

Navijači su ponovno zadali probleme svom klubu.

Foto: ULTRAS-TIFO.net / Facebook

Zagrebački Dinamo objavio je da je krovna europska nogometna organizacija Uefa zbog njega otvorila disciplinski postupak zbog utakmice u Bruxellesu, a razlozi za to su baklje, međusobna tučnjava navijača, bacanje predmeta u teren, ali i rasizam.

Djelatnik FARE-a i Uefin povjerenik za sigurnost na tribinama su primijetili zastavu sa slovom U kao ustaškim obilježjem. Čim je to vidio, Uefin povjerenik za sigurnost, Srbijanac Vlado Gođović, prijavio je čelnicima Uefe, a zastava se u nekoliko navrata pojavila na tribini s navijačima Dinama.

Tek na intervenciju samog Dinama zastava je bila uklonjena u 25. minuti utakmice, ali bilo je prekasno jer je šteta već bila napravljena. Modri su ove sezone platio Uefi već 77 000 eura, a još čekaju na kaznu za domaću utakmicu protiv Fenerbahcea.

No, ustaška zastava mogla bi skupo stajati Modre jer će se prvi susret protiv Spartaka iz Trnave 25. listopada već igrati pred praznim tribinama zbog problema Spartakovih navijača, pa će vrlo vjerojatno uzvratni susret igran na Maksimiru također biti igran pred praznim tribinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.