Šokantno: Hrvatska tek 36. u Europi po preciznosti, bolji su Andora i Farski Otoci!

Šokantno: Hrvatska tek 36. u Europi po preciznosti, bolji su Andora i Farski Otoci!

Foto: Slobodnadalmacija.hr

Nakon sinoćnjeg poraza od Turske Ante Čačić je govorio o dobroj igri i nedostatku mirnoće u samim završnicama akcijama te nerealiziranim prilikama, dok je predsjednik HNS-a Davor Šuker naglasio kako se izbornika treba podržati i pronaći realizatora napada.

Sjećamo se samo kako je naša reprezentacija najveće uspjehe nizala kad je u napadu imala nekog ubojitog napadača, poput Davora Šukera ili Eduarda da Silvu. Danas napadače čine Mandžukić, Kalinić, Kramarić i Perišić, koji igraju dobro za klubove, no u reprezentaciji baš i ne.

Hrvatska je u osam kola europskih kvalifikacija postigla svega 12 pogodaka, po čemu je tek na 20. mjestu u Europi, a manje nije zabila ni jedna reprezentacija koja trenutno drži prva dva mjesta u svim skupinama. Također, nalazimo se tek na 25. mjestu u Europi po broju udaraca na gol. Vatreni su pucali 105 puta, najviše udaraca imaju Portugal (199) i Njemačka (190), no od nas više imaju i Makedonija (115), Ukrajina (109), Gruzija (108) i Island (106), koji je poznat kao izrazito obrambena momčad.

A sad ono najbolnije, Hrvatska je po preciznosti udarca tek na 36. mjestu Europe. U omjeru koliko udaraca od ukupnog broja ide u okvir gola, naši reprezentativci su iza primjerice Estonije, Luksemburga, Moldavije, Farskih Otoka, Mađarska, Andore, Armenije

Na vrhu je Slovačka s 56,6 posto, a slijedi Engleska s 56,44 posto. Najveći potrošač lopti je Ivan Perišić, koji je zabio samo jedan gol iz 21 pokušaja, dok Mandžo nije zabio nijednoj ozbiljnijoj reprezentaciji, tek tri Kosovu i jedan Finskoj.

Prema tome, na treneru je da pronađe adekvatnog napadača koji će znati realizirati prilike koje mu se ponude. Jer ovako dalje, složit ćete se, više ne ide, a plasman čak i u play-off fazu daleko je od osiguranog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.