Šokantno – Za neprolazak na Svjetsko prvenstvo okrivio genetiku!

Šokantno – Za neprolazak na Svjetsko prvenstvo okrivio genetiku!

Foto: Dailyrecord.co.uk

Vidjeli smo u nogometu da treneri ili igrači za poraze krive loše terene, preglasne navijače, boje dresova, sakupljače lopti, ispuhane lopte ili pak lošu hranu, no nikad se nitko nije žalio na loše gene. Nikad, sve do danas, kad se na to požalio škotski izbornik Gordon Strachan, čija je momčad zbog lošije gol razlike ispala iz play-offa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine.

“Genetski gledano mi zaostajemo za drugim reprezentacijama i to je činjenica. U ovim kvalifikacijama bili smo druga najniža nacija, odmah iza Španjolske. Moramo sastaviti momčad od snažnih i pogotovo visokih igrača zbog igre u prekidima. Genetski na tome moramo poraditi, mislim da bi trebali spajati visoke žene i muškarce pa ćemo vidjeti što će biti. Ogroman je problem kad se moramo boriti za loptu s protivnicima, koji su viši od nas za 20, 30 centimetara“, iznenađujuće je izjavio Strachan.

No uvjeren je da je s tehničkim dijelom momčadi sve u redu:

“Nitko mi ne može reći da su Slovenci bili tehnički bolji od nas, to nije istina. Problem je isključivo fizički“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.