Sokol Vinkovci u Vojvodini protekli vikend

Sokol Vinkovci u Vojvodini protekli vikend

Foto: Bksokolvinkovci.weebly.com

Biciklisti Sokol Vinkovci Cro-mix teama nastupili su na etapnoj međunarodnoj utrci kroz Vojvodinu pod nazivom 38. Tour of Vojvodina. Na utrci su nastupali biciklisti iz Mađarske, Slovenije, BiH i Srbije, a Hrvatsku je na utrci predstavljalo šest vozača.
Ovu utrku s dugom tradicijom organizirao je Biciklistički savez Vojvodine za kategoriju seniora, ali ove godine pravo nastupa imali su i juniori, koji su mogli nastupiti u mix-timovima zajedno sa starijim vozačima. Vinkovčane su činili tri seniora i tri vrlo dobra juniora iz šest različitih klubova: seniori Bojan Gunjević iz BK Ciklus iz Zagreba, Janko Benger iz BK Kalorija iz Zagreba, Branimir Brbot iz BK Roda iz Siska te juniori Viktor Potočki iz KD Rog iz Ljubljane, Marko Vujević iz BGK Tuškanac iz Zagreba te Ivan Šotola iz BK Sokol Vinkovci.
Utrka je vožena u tri etape ukupne duljine 475 km, od kojih su prve dvije potpuno ravne konfiguracije, dok je treća završavala brdskim ciljem nakon uspona na Frušku Goru. U prvoj etapi (duljine 160km, prosječne brzine pobjednika 43,39km/h) najuspješniji je bio Viktor Potočki na devetom mjestu, dok je Ivan Šotola bio 24. U najdužoj, drugoj etapi (duljine 180 km, prosječne brzine 43,64  km) Ivan Šotola je bio borben i sudjelovao u nekoliko bjegova, da bi na kraju ciljem prošao kao 17., a ponovo je najuspješniji Hrvat bio Viktor Potočki na sedmom mjestu. U posljednjoj, trećoj etapi, koja je trebala biti vožena u duljini od 135 km sa završnim usponom na Frušku Goru, nakon oko 100 kilometara utrkivanja, vrlo jako nevrijeme je prisililo sudački kolegij i organizatore da prekinu utrku, zbog sigurnosti natjecatelja i pratnje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.