Legendarni vratar

Vladimir Šola: “Ovo je veliki izazov za mene”

Vladimir Šola: “Ovo je veliki izazov za mene”

Proslavljeni rukometni vratar Vlado Šola vratio se u Hrvatsku i preuzeo vođenje rukometnog kluba Dubrava.

foto: https://www.klix.ba/sport/rukomet/

Patrik Čavar ili Ivano Balić, jedan od prvih sljedećih sinonima za rukomet zasigurno je legendarni Vladimir Šola. Proslavljeni vratar reprezentacije, nositelj olimpijskog i svjetskog zlata, tražio je svoj mir, kao umirovljeni igrač, pa je otvarao restoran u Zagrebu, radio i na TV showu, ali sportski duh nikad ga nije napustio i naposljetku gradi i trenersku karijeru, jer bez lopte jednostavno – ne može.

Četiri godine u Kataru, dvije u Rusiji, na kraju je izabrao povratak kući. I odlučio se za istok grada, za Dubravu, lokacija nedaleko od one gdje je sve zapravo i startalo. Vodio je Zvezdu iz Moskve, Qatar iz Dohe, ali zaželio se – “domaćeg graha”.

Prošla su dva kola od kad je preuzeo Dubravu, ambicije su dosta visoke…

Moram priznati da Dubrava baš i nije onakva ekipa kakvu sam očekivao da ću dobiti kada smo dogovarali posao u 12. mjesecu, dosta je igrača napustilo klub i sad sve zapravo kreće od početka. Poništava se rezultat od prošle godine i prihvaćam situaciju da ne ulazimo u svako kolo kao favoriti“, rekao je 49-godišnji trener i dodaje:

No veliki je entuzijazam u klubu, imamo jako puno djece, bazu na koju se možemo osloniti za budućnost. U fazi smo uigravanja, novog stila igranja, čeprkanja po juniorima odakle izvlačimo igrače za seniorsku momčad, tako da je jako zabavno“.

Šola je i pomoćnik Lini Červaru u reprezentaciji…

Ja bih rekao ovako da ja zapravo imam svog pomoćnika koji odrađuje trenerske poslove i moram priznati da nisam do sada imao takvu ulogu. Čak bih sebe nazvao nadzornikom trenera vratara! Moj posao je da snimam vratare, pokušavam detektirati gdje su deficiti, dajem instrukcije svom treneru. U svakom slučaju koja god priča bude ja ću je odraditi, odnosno što Lino kaže.

Za kraj, što očekivati od Eura u Hrvatskoj?

Teško je bilo što prognozirati. Sve ekipe, tako i mi, imamo mali broj dana za pripremiti se. I zato je to najbolje pitanje prolongirati za iza prve utakmice, jer nakon tog 1. kola može se nešto ozbiljnije o tome govoriti. Koliko će igrača biti zdravo, shodno tome će ovisiti i plasman, a može se i dogoditi da i ne budemo kompletni. Daleko je još za prognoze.“, rekao je Vlado i zaključio:

Zadnje pripreme bile su krajem šestog mjeseca i tih 15 dana igrači su pokazali želju i entuzijazam kao da su uoći početka turnira i sve nas je to iznenadilo. I mogu reći da ako tako bude opet da se možemo nadati samo najboljem, jer je zadovoljstvo raditi u takvoj atmosferi“, poručio je Šola.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.