Šoštarić novi izbornik rukometašica, Petika pomoćni trener

Šoštarić novi izbornik rukometašica, Petika pomoćni trener

Katarina Ježić

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza prihvatio je ostavku Gorana Mrđena na mjesto izbornika ženske rukometne reprezentacije, a na upražnjeno mjesto sjeo je Nenad Šoštarić, dok će njegova pomoćnica biti proslavljena hrvatska rukometašica Snježana Petika.

“Naravno da bih jednog dana volio doći na Olimpijske igre. Sudjelovao sam na svim natjecanjima osim na Ol i to bi bilo ostvarenje svih snova. Nitko nam ne može zabraniti da sanjamo, a na nama je da dajemo sve od sebe i treniramo kako bi se taj san možda i ostvario”, kazao je novi izbornik postavivši visoke ciljeve pred svoje djevojke.

Hrvatske rukometašice očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2018. koje se održava u Francuskoj, a Hrvatice su smještene u skupinu A zajedno s Norveškom, Ukrajinom i Švicarskom.

“Nažalost, nećemo imati velika imena hrvatskog ženskog rukometa poput Andree Penezić, koja ima problema s leđima i koja se oprostila od reprezentacije, ili Jelene Grubišić, koja će upravo tijekom reprezentativnog tjedna diplomirati, ili, pak, Mirande Tatari, koja više ne igra, ali za sve njih moramo naći način kako se zahvaliti za sve što su dale u reprezentaciji”, rekao je novi izbornik koji je objavio i popis rukometašica na koje računa u dvobojima protiv Švicarske i Ukrajine.

Hrvatska reprezentacija okuplja se 25. rujna, a na okupu će biti sve do 3. listopada. U prvom reprezentativnom tjednu snage će odmjeriti sa Švicarskom i Ukrajinom.

Utakmica protiv Švicarske na rasporedu je u srijedu, 27. rujna, u 18 sati u Sutinskim Vrelima u Zagrebu. Nakon toga rukometašice putuju u ukrajinski Sumi gdje će igrati protiv domaćina, a susret je na rasporedu u nedjelju 1. listopada s početkom u 19 sati.

Popis pozvanih reprezentativki:
Ivana Kapitanović – RK Podravka Vegeta, Gabrijela Bešen – MKS Perla Lublin, Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb, Aneta Benko – RK Krim Mercator, Tena Japundža – RK Lokomotiva Zagreb, Paula Posavec – RK Lokomotiva Zagreb, Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb, Katarina Ježić – Siofok KC, Vesna Milanović-Litre –Kisvardai KCSE, Ana Debelić – RK Podravka Vegeta, Dora Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb, Žana Marić – KGHM Metraco Zaglebie Lubin, Valentina Blažević – SPR Pogon Sycyecin, Marijeta Vidak – RK Podravka Vegeta, Ćamila Mičijević –Dunaujvarosi KKS, Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb, Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb, Larissa Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb, Dejana Milosavljević – ŽRK Koka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.