SP 2018: ‘Čarli’ ušao u klub 100

SP 2018: ‘Čarli’ ušao u klub 100

Ćorluka je 7. sa 100+ nastupa za Hrvatsku

U velikoj pobjedi nad Argentinom moramo istaknuti fantastičan detalj sa kraja utakmice. U sudačkoj nadoknadi pri rezultatu 3:0 izbornik Zlatko Dalić je napravio potez s kojim je pokazao svoju veličinu i želju i volju da sa ovim momcima ostvari nešto veliko.

U trenucima kada se čekao posljednji zvižduk na utakmici Dalić je napravio treću izmjenu i u igru ubacio Vedrana Ćorluku. No, to nije imalo nikakve veza sa stanjem na terenu ili sa nekom taktičkom promjenom. Izbornik je ovim potezom pokazao svoje poštovanje prema reprezentativnoj karijeri koju Ćorluka ima iza sebe i svima jasno dao do znanja da unutar cijelog stožera u Rusiji vlada velika doza poštenja i respekta. Ulaskom u igru ‘Čarli’ je upisao svoj 100. nastup za reprezentaciju i tako se izjednačio sa Darijem Šimićem. Ovim potezom izbornika ostati će zapisano da je taj 100. nastup ostvaren na najvećoj svjetskoj sportskoj sceni. Na svjetskom prvenstvu. Protiv nogometne ‘ogromnoće’ Argentine. I zato svaka čast izborniku!

Nakon nastupa za mlade reprezentacije Vedran Ćorluka bio je debitant u prijateljskom susretu protiv tada svjetskog prvaka Italije 2006. Ćorluka je od tog debitantskog nastupa postao neizostavni član udarne postave, a nakon što je prvi dio reprezentativne karijere proveo na poziciji desnog beka, nakon odlazaka Darija Šimića i Roberta Kovača nezamjenjiv je na poziciji stopera. Prvijenac u reprezentativnom dresu postigao je 8. listopada 2009. u prijateljskom susretu protiv Katara. Bio je standardni prvotimac na svim velikim natjecanjima na kojima je nastupala Hrvatska od tada.

Rekorder po nastupima za Hrvatsku je Darijo Srna (134). U klubu 100 su još Stipe Pletikosa (114), Luka Modrić (107), Josip Šimunić (105) i Ivica Olić (104)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.