SP 2018 Dalić: “Ne postoji način na koji zaustaviti Messija, a Ćorluka možda zaigra protiv Argentine“

SP 2018 Dalić: “Ne postoji način na koji zaustaviti Messija, a Ćorluka možda zaigra protiv Argentine“

Izbornik je iznio svoja prva mišljenja za utakmicu protiv Gaučosa.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je press konferenciju nakon pobjede u prvoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Nigerije te uoči druge utakmice skupine D protiv Argentine.

“Imamo dobru ekipu i nije lako složiti momčad jer moram napraviti balans u momčadi. Imali smo dobar skauting protiv Nigerijaca i bez kalkulacija smo ušli u susret. Istina, igra nije bila lijepa i nismo imali visok posjed, ali smo imali dubinske pasove. Priprema same utakmice bila je jako dobra“, započeo je izbornik.

Upitan na pitanje oko možebitne promjene za utakmicu protiv Argentinaca odgovorio je:

“U komotnijoj smo situaciji od Argentine, a Jerkan se vratio, on ih je skautirao. Imamo tri dana za pripremu i tražit ćemo rješenje za Messija, glavnog igrača Argentine. No nećemo se braniti i tražiti bod jer to nema svrhe, iako, Messi je za mene najbolji na svijetu i ne postoji način da ga se zaustavi“.

Za kraj se osvrnuo i na obrambeni dvojac Lovrena i Vidu, ali i Ćorluku, koji nije zaigrao protiv Nigerije:

“Domagoj i Dejan napravili su odličan posao protiv Nigerije, no meni je Ćorluka vrlo bitan igrač. Bez prigovora je prihvatio klupu nakon što sam s njim razgovarao i objasnio mu da je to najbolja opcija. No, Vedran je u kombinacijama za Argentinu i na treninzima ću odlučiti hoće li zaigrati ili ne“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.