SP 2018.: Fifa El Haddadiju zabranila nastup u Rusiji, Marokanac podnio žalbu Arbitražnom sudu

SP 2018.: Fifa El Haddadiju zabranila nastup u Rusiji, Marokanac podnio žalbu Arbitražnom sudu

Marokanski napadač svim silama želi na Mundijal.

Foto: As.com

Mladi napadač Barcelone, koji do kraja sezone igra na posudbi u Alavesu, Munir El Haddadi i dalje se ne može pomiriti sa činjenicom da neće zaigrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Iako je krovna svjetska nogometna organizacija Fifa odbila njegov zahtjev oko igranja u marokanskoj reprezentaciji, 22-godišnjak se odlučio žaliti Sportskom arbitražnom sudu u švicarskoj Lausanni.

Da podsjetimo, Marokanac je rođen u Španjolskoj, za koju je odigrao 16 utakmica u U21 reprezentaciji. I to ne bi bilo sporno, no odigrao je i jednu jedinu za seniorsku reprezentaciju Furije, onu protiv Makedonije u rujnu 2014. godine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Upravo zbog te utakmice Fifa je odbila njegov zahtjev, ali i zahtjev marokanskog nogometnog saveza da mu odobre nastupati za Maroko, čije državljanstvo ima s obzirom da mu je otac rođen u Maroku.

Konačna odluka očekuje se sredinom svibnja, a ukoliko mu Sud dozvoli igranje za Maroko, prvu utakmicu El Haddadi će odigrati, ironično, baš protiv Španjolske. Inače, u skupini B Maroko je još i s Portugalom i Iranom, a  zasigurno bi im dobro došao klasni strijelac, koji je u 26 utakmica za Blaugranu postigao četiri gola, a u 27 utakmica za Alaves njih sedam.