SP 2018: Francuzi najavili veliko finale s Vatrenima

SP 2018: Francuzi najavili veliko finale s Vatrenima

Griezmann i Matuidi o utakmici s Hrvatskom

Foto: UEFA Europa League / Facebook

Uoči finala Svjetskog nogometnog prvenstva, koje će se odigrati u Moskvi, pred novinare su izašli i nogometaši Francuske, Antoine Griezmann i Blaise Matuidi. Prvi je u “vrućem stolcu” bio Matuidi, a nakon njega napadač Atletica.

“Moramo igrati našu igru kao do sada. Zajedničkim snagama se braniti i brzo napadati. Moramo biti maksimalno koncentrirani, jer Hrvatska ima igrače visoke kvalitete”, rekao je veznjak “galskih pijetlova”.

Dosta se govori o mogućem umoru hrvatskih nogometaša koji su u nokaut fazi igrali tri produžetka. Dakle, kao jednu utakmicu više od Francuske koja je bezbolnije došla do finala.

“Mislim da Hrvati uopće neće biti umorni. Protiv Engleske su letjeli travnjakom u završnici produžetka kao da im je to bila prva utakmica na prvenstvu. Bilo je prilično nevjerojatno. Ovo je finale Svjetskog prvenstva i svima će biti najteža utakmica. Ne mislim da bi produžetci bili neki hendikep za njih”, dodao je.

Koja su vaša predviđanja…

“Moramo sve napraviti za pobjedu, nije važno hoće li ona doći u regularnom dijelu ili nakon penala. Spremni smo na sve”.

Zatim je u dvoranu ušao i napadač Atletica Griezmann. Prvo pitanje bilo je na koji način zaustaviti vezni red Hrvatske, ponajprije Modrića i Rakitića.

“Izbornik će napraviti taktiku. Njih su dvojica esencijalni igrači reprezentacije i svjesni smo sve ide preko njih. Uvjeren sam da trener ima nešto spremno za obojicu, neki adut iz rukava”.

To je bilo sve o pitanjima o Hrvatskoj na konferenciji koja je dugo trajala. Francuski novinari se kao i Englezi u pravilu bave samo svojom reprezentacijom. Drugi ih previše ne zanimaju.

“Svi ste francuski novinari i razgovaramo o Francuskoj. Ne želim puno govoriti o suparniku. Znam da će biti komplicirano, ali želimo se fokusirati samo na sebe.” rekao je Griezmann.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.