SP 2018: Hrvatska već srušila jedan rekord, Švedska bez ijednog iz domaće lige, Engleska sa – svima!

SP 2018: Hrvatska već srušila jedan rekord, Švedska bez ijednog iz domaće lige, Engleska sa – svima!

Donosimo Vam zanimljivu statistiku.

Lovre Kalinić/Foto: Gettyimages

Svjetsko prvenstvo u Rusiji sve je bliže, a svakakve informacije počele su se prikupljati od brojnih svjetskih analitičara.

Tako primjerice znamo da će sveukupno na Mundijalu nastupiti 736 igrača iz 310 klubova te dva Hrvatska – Dinama i Rijeke. A Hrvatska ima i jednog rekordera, a riječ je o bivšem golmanu splitskog Hajduka Lovri Kaliniću, koji je s 201 centimetrom najviši igrač Mundijala! Usporedbe radi, najniži su Quintero iz Paname, Yahia iz Saudijske Arabije i Shaqiri iz Švicarske s po 165 centimetara.

Najmlađi nogometaš je Australac Daniel Arzani, rođen 04. siječnja 1999. godine te je čak 26 godina mlađi od najstarijeg, legendarnog golmana Egipta Essana El Hadaryja, koji ako zaigra postaje najstariji nogometaš u povijesti Svjetskih prvenstava, a rođen je 15. siječnja 1973. godine.

Najteži nogometaš s ogromnih 99 kilograma je stoper Paname Roman Torres, dok su čak 40 kilograma lakši Japanac Takashi Inui, Meksikanac Javier Aquino i Marokanac Mbar Boussoufa. Od ostalih zanimljivosti vrijedi izdvojiti kako Švedska i Senegal nemaju nijednog igrača iz domaće lige, dok sva 23 igrača Engleske igraju u Premiershipu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.