SP 2018: Hrvatskoj i Engleskoj sudi Turčin Cuneyt Cakir!

SP 2018: Hrvatskoj i Engleskoj sudi Turčin Cuneyt Cakir!

Obje reprezentacije ovog suca pamte po dobrome.

Foto: Svijetkladjenja.com

Turski sudac Cuneyt Cakir sudit će utakmicu polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske u Moskvi, odlučila je krovna svjetska nogometna organizacija Fifa.

Bit će ovo tek treća utakmica, koju će Turčin suditi na ovom Mundijalu, nakon dvoboja između Maroka i Irana (0:1) te Nigerije i Argentine (1:2), dok je na utakmici između Rusije i Egipta (3:1) bio četvrti sudac.

Vatrenima je već sudio protiv Srbije 2013. godine na Maksimiru (2:0), Hajduku u remiju protiv Deportiva u kvalifikacijama za Kup Uefe 2008. godine (0:0), a zagrebačkom Dinamu na Maksimiru u 2:1 pobjedi protiv Maribora u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2012. godine.

I Englezi ga pamte po dobrome. Njima je sudio u deklasiranju Škotske od 3:1 u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, pobjedi protiv Švicarske u kvalifikacijama za Euro 2016. godine (2:0) te pobjedi protiv Andore od 2:0 u kvalifikacijama za Mundijal u JAR-u.

U slobodno vrijeme bavi se prodajom životnog osiguranja, a ujedno je i sudac koji je bio u najviše turskih derbija, njih čak 12. Za Uefu je debitirao 2003. godine, a sedam godina kasnije dospio je na popis elitnih sudaca krovne europske federacije.

Vrijedi spomenuti i kako će drugu utakmicu polufinala, onu između Francuske i Belgije, suditi Andres Cunha iz Urugvaja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.