SP 2018: Kakav skandal! Zbog mita suspendiran jedan od uglednih sudaca Mundijala!

SP 2018: Kakav skandal! Zbog mita suspendiran jedan od uglednih sudaca Mundijala!

Fifina sudačka komisija proživljava teške dane.

Foto: Beinsports.com

28 dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji veliki skandal zatresao je krovnu svjetsku nogometnu organizaciju Fifu. Naime, jedan od sudaca predodređenih za suđenje na samom Mundijalu suspendiran je zbog namještanja utakmica.

Riječ je o uglednom sucu Saudijske Arabije Fahad Al Mirdasiju, koji je već sudio na velikim svjetskim natjecanjima, a u Rusiju je trebao ići zajedno s ostalim Fifinim sucima, prije nego ga je spriječio Savez. Sudio je utakmicu trećeg mjesta Kupa Konfederacija između Portugala i Meksika (2:1) te Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Nogometni savez Saudijske Arabije tako je objavio da je Al Mirdasi priznao pokušaj namještanja utakmica domaćeg Kupa kralja te da je zbog toga suspendiran. Kako i sam priznaje, njega su kontaktirali iz Al Ittihada uoči finala Kupa protiv Al Faisalyja i ponudili mu sudjelovanje u namještanju utakmice.

On je to i potvrdio te priznao primanje novca. U konačnici Fifa je ovu informaciju proslijedila britanskom BBC-u i zatražila dodatno očitovanje od Saudijaca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.