SP 2018: Luka igrač utakmice, priključio se Šukeru nakon 20 godina

SP 2018: Luka igrač utakmice, priključio se Šukeru nakon 20 godina

Velika tri boda upisala je Hrvatska na startu prvenstva

Hrvatska je fantastično otvorila svjetsko prvenstvo u Rusiji. Pobjedom nad Nigerijom 2:0 imamo itekako važna tri boda pred utakmicu kontra Argentine u četvrtak. Osobito obrambeni dio posla odrađen je na vrhunskoj razini! Ovo je ujedno bila i prva pobjeda Vatrenih na otvaranju jednog SP-a još od prvog nastupa 1998. u Francuskoj gdje se na startu slavilo 3:1 protiv Jamajke. U Japanu 2002. krenuli smo porazom od Meksika (0:1), a na posljednja dva mundijala gdje smo sudjelovali bolji je bio Brazil – 2006. 1:0, a prije četiri godine 3:1.

Isto tako nakon punih 20 godina Hrvatska je postigla pogodak iz kaznenog udarca na svjetskim prvenstvima. Luka Modrić je postao tek drugi strijelac pogotka s bijele točke nakon Davora Šukera u osmini finala protiv Rumunjske prije dva desetljeća. Zanimljivo da su i jedan i drugi u tim trenucima bili (ili jesu) članovi madridskog Reala. Od tri dosuđena kaznena udarca za Hrvatsku na SP-ima Darijo Srna je jedini koji nije uspio postići pogodak. U 2. kolo skupine na prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine Srna je propustio priliku protiv Japana (0:0). Možda i zato što nije igrao za kraljevski klub, nego za ukrajinski Šahtar…

Kapetan Modrić je sasvim zasluženo nakon utakmice proglašen i najboljim igračem na terenu od strane FIFA-e. Posebno u drugom dijelu nakon ulaska Marcela Brozovića te prelaskom Modrića na nešto ofenzivniju poziciju, Luka je maestralno dirigirao terenom. Kada ti leđa čuvaju Rakitić i Broz sve je lakše. Tek je odigrana jedna utakmica, još se sve zahuktava, no ovakav start na svjetskom prvenstvu obećava. Možda još ne toliko, ali obećava!