SP 2018: Otkrivene plaće izbornika, pogledajte koliko zarađuje Zlatko Dalić!

SP 2018: Otkrivene plaće izbornika, pogledajte koliko zarađuje Zlatko Dalić!

Izašle su zanimljive brojke oko plaća izbornika.

Foto: Fifa.com

Kako se Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji bliži, tako se sve češće analiziraju i najmanji detalji oko reprezentacija, koje su se na njega plasirale.

Posljednji detalj su plaće izbornika, koji će biti na Mundijalu, a najpouzdaniji portal je definitivno totalSPORTEK.com, koji se bavi poslovnom stranom sporta, analizama i statistikama.

Prema njihovim podacima najplaćeniji izbornik je Nijemac Joachim Low, koji godišnje zaradi 3,85 milijuna eura, a slijede ga Brazilac Tito i Francuz Didier Dechamps, koji obojica dobivaju po 3,5 milijuna eura godišnje.

A hrvatski izbornik Zlatko Dalić našao se na 23. mjestu s plaćom od 550 tisuća eura godišnje. Zanimljivo je spomenuti da bivši trener zagrebačkog Dinama, a sadašnji trener Japana Vahid Halilhodžić, zarađuje milijun eura godišnje.

Tri najmanje plaćena izbornika dolaze nam iz Srbije, Poljske i Senegala. Mladen Krstajić zarađuje 300 tisuća eura godišnje, a potonja dva 270, odnosno 200 tisuća eura. Apsolutni rekorder i osoba koju će teško bilo tko skinuti i na narednim Mundijalima je Fabio Capello, koji je u Brazilu zarađivao devet milijuna eura godišnje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.