SP 2018: Ovako nitko nije nadigrao Argentince već dugo

SP 2018: Ovako nitko nije nadigrao Argentince već dugo

Nije Argentina bila toliko loša, Hrvatska je jednostavno bila fantastična

Pobjedom protiv Argentine od 3:0 Vatreni su srušili mnoge rekorde tj. doveli svoje suparnike do povijesno negativnih brojki. Možda i nije u redu govoriti toliko o katastrofalnom izdanju Argentine, pogotovo u drugom dijelu. Možda nije u redu pričati o tome kako je Leo Messi u cijeloj utakmici imao manje od 50 dodira sa loptom. I nije u redu. Kakva god utakmica sinoć da je bila, ‘mali’ Leo je i dalje najveći i najbolji nogometaš našeg vremena. Da za neke ne pretjerujemo previše, ali među dva najbolja je sigurna. No, Hrvatska je sinoć odigrala briljantnu utakmicu, a obrambeni dio bio je posebno briljantan.

 

Argentina je odlična momčad, Leo Messi je fantastičan vođa, no sinoć su Vatreni pokazali mirnoću, odgovornost prema zadatku, zajedništvo, volju i želju. A kada je tako (gdje je sve to bilo prije? Nekada se i nesreća umiješala…) onda nitko nije favorit osim Hrvatske. Pogledajte nekoliko podataka koji će Vam crno na bijelo otkriti koliko su Hrvati na terenu izdominirali Argentince!

 

A što tek reći za naše ljubimce? Dirigent Modrić i prva violina Rakitić odigrali su možda i najbolju utakmicu za reprezentaciju kada je to bilo najpotrebnije. U trenucima kada svi pričaju o zadnjim pokušajima jedne generacije, o raspadu momčadi nakon prvenstva jer neki više neće (ne žele) igrati za Hrvatsku. A baš u tim trenucima povukli su Hrvatsku do prvog plasmana u osminu finala svjetskog prvenstva nakon 20 godina. Riječi su suvišne. Svjetski mediji za sinoćnju predstavu koriste riječi “World Class ” i “Maestro”. Zaista, tu se nema ništa za dodati…

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.