SP 2018: Švicarci muku muče sa žutim kartonima, Messi, Ronaldo i Neymar se moraju čuvati za četvrtfinale!

SP 2018: Švicarci muku muče sa žutim kartonima, Messi, Ronaldo i Neymar se moraju čuvati za četvrtfinale!

Pogledajte koji igrači propuštaju osminu finala zbog žutih kartona.

Foto: In.reuters.com

Nakon što je odigrano 48 utakmica grupne faze natjecanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu, poznate su sve reprezentacije koje Mundijal nastavljaju u osmini finala.

No, neće svi igrači u njoj i zaigrati i to zbog akumuliranih žutih kartona. Na dosadašnjim utakmicama vidjeli smo 158 žutih kartona, što je u prosjeku 3,4 po utakmici, ali i tri crvena kartona.

Već nakon prva dva kola Panamci Armando Cooper i Michael Amir Murillo nisu imali pravo igranja trećeg kola zbog dva žuta kartona, kao i Danac Yussuf Poulsen. Sakupljeni žuti kartoni brišu se tek nakon utakmice četvrtine finala, a u nastavku pročitajte koji igrači će propustiti osminu finala zbog akumuliranih žutih kartona.

Dvoboj Rusije i Španjolske propustit će domaći nogometaš Igor Smolnikov, koji je zaradio crveni karton u utakmici trećeg kola skupine A protiv Urugvaja. Španjolci nemaju problema s kartonima, baš kao ni Urugvajci i Portugalci, iako će Cristiano Ronaldo morati posebno paziti jer bi dobivanje žutog kartona značilo i propuštanje četvrtfinala, ukoliko se Portugal u njega plasira.

Ni Francuska ni Argentina nema problema s akumuliranim žutim kartonima, no Lionel Messi i Paul Pogba igrat će pod opterećenjem žutog kartona dobivenog u susretima grupne faze natjecanja. Čak osmorici igrača Vatrenih prijeti neigranje četvrtine finala, redom Brozoviću, Ćorluki, Jedvaju, Mandžukiću, Pjaci, Rakitiću, Rebiću i Vrsaljku, dok Danci nemaju takvih problema pa će na Hrvatsku ići u najjačem sastavu.

U utakmici protiv peterostrukih svjetskih prvaka Meksiko neće moći računati na Hectora Morena, a ako Brazilci prođu dalje i Neymar zaradi žuti karton, on neće moći igrati u četvrtfinalu. Najviše problema imaju Švicarci, koji će protiv Šveđana biti bez dvije ključne obrambene karike, Stephana Lichtsteinera i Fabiana Schara. Za Švedsku se žutih kartona očistio Sebastian Larsson, no on ionako ne bi igrao zbog ozljede zadobivene u deklasiranju Meksika (3:0).

U posljednje dvije utakmice osmine finala momčadi su uvelike odmarale kartonirane igrače. Tako će i Belgija i Japan, ali i Engleska i Kolumbija, u susrete ući s punim sastavima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.