SP 2018: Zbog VAR-a je Mundijal s najviše penala i najmanje crvenih kartona u zadnjih 40 godina!

SP 2018: Zbog VAR-a je Mundijal s najviše penala i najmanje crvenih kartona u zadnjih 40 godina!

VAR je definitivno obilježio Mundijal u Rusiji.

Foto: Saudigazette.com.sa

Videotehnologija uvelike je promijenila nogomet, pogotovo svojom primjenom na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Svaki put kada bi došlo do spornih situacija, publika na stadionima uzvikivala bi “VAR! VAR! VAR!“.

Možemo reći da na Mundijalu gotovo pa i nije bilo spornih situacija, nakon što zbrojimo sve one koje su se VAR-om ispravile. Jedine dvojbene situacije bile su one u kojima se suci nisu konzultirali s videotehnologijom, kao što su izjednačujući pogodak Švicarske za bod protiv Brazila te prekidanje čiste akcije za gol Kolumbije u dvoboju osmine finala protiv Engleske.

S 28 dosuđenih kaznenih udaraca ovaj Mundijal je postao Mundijal s najviše najstrožih kazni u povijesti. Također, svega četiri reprezentativca dobila su crvene kartone (Carlos Sanchez, Jerome Boateng, Igor Smolnikov i Michael Lang), čime je ovaj Mundijal najkorektniji još od 1978. godine, kad su bila dodijeljena tek tri crvena kartona.

Prema tome, bez obzira na Fifinu kampanju da o novoj tehnologiji treba pisati sve najbolje, na Svjetskom prvenstvu ne možemo pronaći nijednu ozbiljniju pritužbu na VAR.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.