SP Atletika: Ivančević i Lončarek brane boje hrvatske u Birminghamu

SP Atletika: Ivančević i Lončarek brane boje hrvatske u Birminghamu

Hrvatsku će predstavljati dvije trkačice.

Andrea Ivančević/Screenshot HRT

Od 01. do 04. ožujka u engleskom Birminghamu održava se Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici, a Hrvatska će imati dvije predstavnice. Radi se o atletičarkama zagrebačkog Ulixa, Andrei Ivančević i Ivani Lončarek.

33-godišnja Andrea nastupit će u utrci na 60 metara s preponama, a kvalifikacije su na rasporedu 02. ožujka. Na posljednjem SP-u prije dvije godine u Portlandu u kvalifikacijama je postavila hrvatski rekord u vremenu 7,91, da bi u finalu bila samo četiri stotinke sporija i plasirala se na četvrto mjesto. Najbrže vrijeme ove godine joj je 8,09 iz poljskog Toruna.

“Zdrava sam i spremna, a rezultati su takvi jer imam određenih tehničkih problema. Nadam se da ću istrčati svoj najbolji rezultat sezone, a stvar je u tehnici. Fokusirana sam na nove stvari vezane za gornji dio tijela pa u donjem imam greške koje pokušavam korigirati“, izjavila je.

Ivana Lončarek, s druge strane, 26-godišnja je trkačica, kojoj će ovo biti debi na ovakvom natjecanju. Prošle godine u Beogradu na Europskom dvoranskom prvenstvu bila je deseta s rezultatom 8,20, dok joj je najbolji rezultat ove godine 8,14.

“Bit će to moje prvo SP i jako se radujem nastupu. Problem s ozljedom je iza mene i dobro sam trenirala te bih bila zadovoljna kada bih istrčala ispod 8,10 sekundi“, rekla je.

Inače, još dva atletičara bila su u konkurenciji za natjecanje, no zbog različitih okolnosti nisu došli na SP:

“Nadali smo se da bi na SP-u mogla nastupiti i Ana Šimić u skoku u vis, no nažalost, nije ispunila normu niti upala po kvoti, dok je još ranije zbog ozljede otpao i Stipe Žunić“, izjavio je izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.