SP Atletika: Ivančević i Lončarek nisu uspjele izboriti finale

SP Atletika: Ivančević i Lončarek nisu uspjele izboriti finale

Naše jedine predstavnice oprostile su se od natjecanja.

Andrea Ivančević

Jedine dvije hrvatske predstavnice na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu, Andrea Ivančević i Ivana Lončarek, nisu uspjele izboriti finale utrke na 60 metara s preponama u engleskom Birminghamu.

Iako je Andrea prije dvije godine na Mundijalu osvojila odlično četvrto mjesto u finalu, ovaj put je završila četvrta, ali u polufinalu, što joj nije bilo dovoljno za finale. Istrčala je svoj najbolji rezultat sezone, 8,07, no to joj je bilo dovoljno tek za 11. mjesto.

S druge strane, Ivana je osvojila šesto mjesto svoje polufinalne skupine i to s vremenom 8,21, što je za 15 stotinki sporije od njezinog najboljeg rezultata u karijeri. Sveukupno je završila na 20. mjestu.

Od finalistica vrijedi izdvojiti čak tri Amerikanke, Kendru Harrison, Christinu Manning i Shariku Nelvis te Nizozemku Nadine Visser, koja je istrčala i nacionalni rekord, dok je bez finala za samo jednu stotinku ostala australska pobjednica iz 2012. godine, Sally Pearson.

U finale su još prošle i Njemica Cindy Roleder, Norvežanka Isabelle Pedersen, Nigerijka Oluwatobiloba Amusan te predstavnica Bahama Devynne Charlton, koja je također istrčala nacionalni rekord.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.