SP Atletika: Ivančević i Lončarek nisu uspjele izboriti finale

SP Atletika: Ivančević i Lončarek nisu uspjele izboriti finale

Naše jedine predstavnice oprostile su se od natjecanja.

Andrea Ivančević

Jedine dvije hrvatske predstavnice na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu, Andrea Ivančević i Ivana Lončarek, nisu uspjele izboriti finale utrke na 60 metara s preponama u engleskom Birminghamu.

Iako je Andrea prije dvije godine na Mundijalu osvojila odlično četvrto mjesto u finalu, ovaj put je završila četvrta, ali u polufinalu, što joj nije bilo dovoljno za finale. Istrčala je svoj najbolji rezultat sezone, 8,07, no to joj je bilo dovoljno tek za 11. mjesto.

S druge strane, Ivana je osvojila šesto mjesto svoje polufinalne skupine i to s vremenom 8,21, što je za 15 stotinki sporije od njezinog najboljeg rezultata u karijeri. Sveukupno je završila na 20. mjestu.

Od finalistica vrijedi izdvojiti čak tri Amerikanke, Kendru Harrison, Christinu Manning i Shariku Nelvis te Nizozemku Nadine Visser, koja je istrčala i nacionalni rekord, dok je bez finala za samo jednu stotinku ostala australska pobjednica iz 2012. godine, Sally Pearson.

U finale su još prošle i Njemica Cindy Roleder, Norvežanka Isabelle Pedersen, Nigerijka Oluwatobiloba Amusan te predstavnica Bahama Devynne Charlton, koja je također istrčala nacionalni rekord.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.