SP: Bosna i Hercegovina pobijedila Iran i upisala povijesnu pobjedu!

SP: Bosna i Hercegovina pobijedila Iran i upisala povijesnu pobjedu!

Skupina F: Bosna i Hercegovina - Iran 3:1. U 83. minuti Avdija Vršajević, nogometaš Hajduka, okončao je jednu kontru za konačnih 3:1

Pogodak Avdije Vršajevića/Getty Imgaes

Skupina F

BOSNA I HERCEGOVINA – IRAN 3:1

Arena Fonte Nova. Sudac: Carlos Velasco (Španjolska).

Strijelci: 1:0 Džeko (23′), 2:0 Pjanić (59′), 2:1 Ghoochannejhad (82′), 3:1 Vršajević (83′).

Žuti kartoni: Bešić (Bosna i Hercegovina), Ansarifard (Iran).

BOSNA I HERCEGOVINA: Begović, Spahić, Vršajević, Šunjić, Bešić, Kolašinac, Hadžić (od 61′ Vranješ), Pjanić, Sušić (od 79′ Salihović), Ibišević, Džeko (od 84′ Višća).

IRAN: Haghighi, Hosseini, Montazeri, Sadeghi, Nekounam, Shojaei (od 46′ Hyedari), Dejagah (od 68′ Ansarifard), Teymourian, Hajsafi (od 63′ Jahanbakhsh), Pooladi, Ghoochannejhad.

Nogometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su Iran i upisali prvu povijesnu pobjedu na oproštaju od Svjetskog prvenstva. Iran je uoči utakmice imao mogućnost prolaska u osminu finala, ali mu je za to trebala pobjeda.

Bosna i Hercegovina povela je u 23. minuti, Džeko je sjajnim udarcem s 25 metara matirao Haghighija. Na drugoj strani Iran je znao da mora pobijediti, Shojaei je potegnuo i pogodio gredu.

Izabranici Safeta Sušića povećali su prednost u 59. minuti. Iran je izgubio loptu na tridesetak metara od gola, nogometaši Bosne i Hercegovine izigrali su obranu Irana u tri poteza i Pjanić je poentirao – 2:0.

Iran je smanjio u 82. minuti preko Ghoochannejhada nakon pogreške obrane, a samo minutu kasnije Avdija Vršajević, nogometaš Hajduka, okončao je jednu kontru za konačnih 3:1.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.