SP, Bradenton: Martin i Radonić suvereno do polufinala samaca

SP, Bradenton: Martin i Radonić suvereno do polufinala samaca

Martin je bio drugi u svojoj četvrtfinalnoj skupini ispred svjetskog rekordera Roberta Masona.

foto: Damir Martin Facebook

Damir Martin u samcu i Luka Radonić u lakom samcu izborili su polufinala nakon jučerašnjih četvrtfinalnih utrka na Svjetskom prvenstvu u veslanju u američkom Bradentonu.

Damir Martin je kao drugi u svojoj četvrtfinalnoj skupini osigurao plasman u polufinale s vremenom od 6:51.52. Ispred srebrnog hrvatskog olimpijca bio je Kubanac Angel Fournier Rodriguez (6:49.30), ali je Vukovarac ostvario plasman ispred trećeplasiranog favorita Novozelanđanina Roberta Mansona (6:55.88), koji je prije tri mjeseca u Poljskoj izveslao najbrži rezultat ikad u samcima (6:30.74).

Luka Radonić je kao treći u svojoj četvrtfinalnoj skupini izborio polufinale i to s vremenom od 7:04.540 minuta. Pobjednik i aktualni svjetski prvak Irac Paul O’Donovan veslao je ispod sedam minuta (6:56.990), drugi je bio Nijemac Lars Wichert (7:01.740), dok je Luka s malo manje od četiri sekunde prednosti, obranio treće mjesto ispred Čeha Jana Cincibucha.

Luka Radonić u polufinalu nastupa danas, isto kao braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, dok će Damir Martin u petak u borbu za finale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.