SP: Dino Sokolović startao jedanaestim mjestom

SP: Dino Sokolović startao jedanaestim mjestom

Naš ponajbolji paraolimpijac Dino Sokolović osvojio je 11. mjestu u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Panorami...

Dino Sokolović /Damir Senčar

U svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, koje se održava u kanadskoj Panorami, Dino Sokolović zauzeo je solidno 11. mjesto u superveleslalomu. Pobijedio je Novozelanđanin Corey Peters s vremenom 1.24, srebrni je Francuz Frederic Francois, a bronca je otišla u Sjedinjene Američke Države Andrewu Earlu Kurki.

“Jedanaestim sam vremenom više no zadovoljan, jer mi je prvenstveni cilj bio osjetiti stazu u Panorami”, izjavio je Sokolović, inače član Monoski kluba Zagreb. “No, ponovno se dogodilo natjecanje poput onog u Sočiju, kad u jednom danu nastupe sve tri vrste invaliditeta, a mi sjedeći nastupamo poslijednji. Iako je staza bila solidno pripremljena sa 72. startnim brojem doista sam izvukao svoj maksimum. Nažalost, superveleslalom mogu trenirati samo u inozemstvu. Ovaj nastup ulijeva mi nadu da ću sutra u superkombinaciji ostvariti još bolji rezultat”, zaključio je naš paraolimpijac.

U današnjem superveleslalomu nastupio je 21 trenutno najbolji svjetski sjedeći veleslalomaš, od kojih je njih dvoje bilo diskvalificirano.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.