SP IIB: Hrvatska upisala treću pobjedu i osigurala medalju

SP IIB: Hrvatska upisala treću pobjedu i osigurala medalju

Hrvatskoj za zlato osim pobjede protiv Izraela treba pobjeda Nizozemske protiv Srbije.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski hokejaši do 20 godina starosti upisali su treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu IIB divizije koja se igra u zagrebačkom Domu sportova.

 Mladi oklopnici bili su bolji od vršnjaka iz Meksika rezultatom 3:0, a golove su ravnomjerno rasporedili, po jedan u svakoj trećini.

Hrvatska – Meksiko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Hrvatska je do prednosti došla nakon samo minute igre. Mrežu Meksikanaca pogodio je Sven Paulović na asistencije Patrika Dobrića i Renea Dominica Canica. Na drugi gol čekalo se do treće minute drugog perioda kada Dobrić zabija za 2:0 nakon još jedne asistencije Canica i Lea Selitaja, a konačni rezultat postavio je u 48. minuti Luka Kramarić na asistencije Selitaja i Tine Burazina.

U ostalim susretima Srbija je bila bolja od Belgije rezultatom 5:1, a Nizozemska je pobijedila Izrael sa 7:3. U posljednjem kolu sastaju e Meksiko i Belgija, Srbija i Nizozemska te Hrvatska i Izrael.

Hrvatski reprezentativci osigurali su medalju. U slučaju pobjede Nizozemske protiv Srbije, našim hokejašima će trebati pobjeda protiv Izraela za zlato i promociju u viši rang. Ako pobjedi Srbija, naši hokejaši osvojiti će drugo mjesto bez obzira na ishod sa Izraelom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.