SP Košarka: Hrvatska se okupila pred utakmice s Litvom i Poljskom

SP Košarka: Hrvatska se okupila pred utakmice s Litvom i Poljskom

Okupljanje je odrađeno.

Foto: Hks-cbf.hr

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo 2019. godine. Hrvatsku očekuju dvoboji protiv Litve u Osijeku 14. rujna i protiv Poljske u Gdanjsku 17. rujna.

Odazivom košarkaša zadovoljan je i izbornik Dražen Anzulović: “Drago mi je da smo se napokon okupili u jednom respektabilnom sastavu. Važno je da se spremimo fizički, tehničko-taktički i psihološki. Nećemo dobiti utakmicu zato što su došla četiri NBA igrača, nego ako ćemo igrati dobro, ako ćemo igrati kao ekipa i onda će njihova kvaliteta doći do izražaja. Ovo je ekipni sport”.

Susrete protiv Litve i Poljske najavio je NBA igrač i kapetan hrvatske, Bojan Bogdanović: “U teškoj smo situaciji. Nama će svaki koš s izravnim suparnicima značiti puno. Litva je pobjedom već na Svjetskom prvenstvu, a nas guraju dalje od Kine. Ta prva utakmica je bitna radi samopouzdanja i radi temelja za nastavak ciklusa. Drago mi je da ćemo igrati u Osijeku, jer je tamo uvijek dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta. Moramo probati s dvije pobjede olakšati si put prema Kini”.

Na SP 2019. godine u Kini vodi i treće mjesto, Hrvatska nakon prvog kvalifikacijskog kruga ima učinak (3-3) te s Poljskom, Mađarskom i Nizozemskom ostaje u borbi za treće mjesto. Skupinu J predvodi Litva s maksimalnim učinkom 6-0, dok drugoplasirana Italija ima 4-2.

Na Anzulovićevom popisu za dvoboje s Litvom i Poljskom našli su se sljedeći košarkaši:

Josip Bilinovac (Cibona)

Bojan Bogdanović (Indiana Pacers)

Domagoj Bošnjak (Cedevita)

Mate Kalajžić (Split)

Jakov Mustapić, Krunoslav Simon (Anadolu Efes)

Rok Stipčević (Dinamo Sassari)

Martin Junaković (Šibenik)

Hrvoje Perić (Alma Trst)

Ivan Ramljak (Cedevita)

Dario Šarić (Philadelphia 76ers)

Tomislav Zubčić (Igokea)

Darko Planinić (Dinamo Sassari)

Ivica Zubac (LA Lakers)

Ante Toni Žižić (Cleveland Cavaliers)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.