SP: Mladi kockasti po iznenađenje protiv SAD-a

SP: Mladi kockasti po iznenađenje protiv SAD-a

U17 reprezentativci čekaju derbi protiv SAD-a...

Hrvatska U-17 reprezentacija/www.hns-cff.he/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina večeras će u Vina del Maru zaigrati drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Čileu. Izabranike Darija Bašića očekuje utakmica s momčadi SAD-a, u kojoj će mladi kockasti tražiti put do sva tri boda kojima bi napravili veliki korak prema drugom krugu natjecanja u Čileu.

“Trojica ili četvorica igrača dobila su malo snažnije udarce, ali će se usprkos svemu vjerojatno stići oporaviti i biti u konkurenciji za susret sa SAD-om. Neće biti značajnijih promjena u taktičkim postavkama igre, osim što ćemo se više bazirati na preuzimanje odgovornosti i poboljšanju svoje igre u fazi napada, posebno u otvaranju igre. Želimo preuzeti rizik, diktirati tempo i dinamiku igre. S obzirom na to da je reprezentacija SAD-a vrlo kvalitetna, motorična i brz protivnik, možda će doći i do minimalnih promjena. Drastičnih promjena pak neće biti”, izjavio je prije derbija Bašić.

Poslije utakmice s Čileom na ozljede su se požalili Moro, Šverko, Erlić i Brekalo, no sva bi četvorica ipak trebala biti spremna za večerašnju utakmicu. Ipak, s obzirom na situaciju, čini se kako bi priliku na desnom boku mogao dobiti i Hudeček, dok bi na klupu preselio Šverko.

Utakmica je na rasporedu od 22 sata.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.