SP odbojkašica: Sjajna Hrvatska izgubila od Dominikanske Republike nakon pet setova

SP odbojkašica: Sjajna Hrvatska izgubila od Dominikanske Republike nakon pet setova

Utakmica 3. kola, skupina A: Hrvatska - Dominikanska Republika 2:3. Hrvatska je ukupno spasila šest i propustila jednu meč loptu

Skupina A, 3. kolo

HRVATSKA – DOMINIKANSKA REPUBLIKA 2:3

Utakmica 3. kola, skupina A: Hrvatska – Dominikanska Republika 2:3 (22:25, 13:25, 25:22, 26:24, 17:19)

HRVATSKA: Poljak 18, Jerkov 16, Ušić Jogunica 13, Popović 13, Miloš 8, Fabris 5, Brčić 3, Grbac 1, Jelić (L), Ćutuk, Klarić, Ušić (L).

DOMINIKANSKA REPUBLIKA: Mambru 25, La Cruz 15, Rivera 14, Perez 12, Valdez 8, Frica 4, Martinez 4, Binet 1, Norberto, Castillo (L), Rojas, Pena.

Napad poeni: Hrvatska 59, Dominikanska Republika 64.

Blok poeni: Hrvatska 13, Dominikanska Republika 10.

Servis poeni: Hrvatska 5, Dominikanska Republika 9.

Neforsirane pogreške: Hrvatska 32, Dominikanska Republika 26.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je od Dominikanske Republike 2:3 (22:25, 13:25, 25:22, 26:24, 17:19) u utakmici koja je trajala dva sata i 35 minute u kojoj se može reći da su hrvatske odbojkašice zapravo osvojile bod nakon što su gubile 0:2 u setovima i kada se činilo da neće biti povratka.

Peti set je uvijek i pitanje sreće, ispostavilo se da su se ključni poeni izgubili u ničijim loptama na mreži u kojima su čvršće bile Dominikanke, a jedna od njih bila je na sedmu meč loptu! Dominikanke su peti set otvorile blokom i asom za 4:0. Kada je već izgledalo da je potrošeno previše snage u trećem i četvrtom setu, Hrvatska se još jednom vratila. Maja Poljak bila je odlična u bloku i napadu, Dominikanke nisu nikako mogle privesti utakmicu kraju. Ni 12:10 im nije bilo dovoljno, Jerkov je kod 13:13 poslala loptu van granicu igrališta. Usprkos tome izabranice Angela Vercesija spašavale su sve što su mogle, tako su nakon pogreške Dominikanki stigle do prve meč lopte (17:16). Na kraju su presudile nijanse.

Hrvatska je solidno odigrala prvi set povevši 11:7. Veliki problem u tom trenutku bila je činjenica da od polovice seta Hrvatska, osim povremenih bljeskova, nije imala nikakvih rješenja za suaprnički napad. Bilo je samo pitanje mogu li sačuvati prednost stečenu u ranoj fazi. Dominikanska Republika stigla je do 17:17 nizom 3:0, a Fabris je zaustavila seriju. U tom  trenutku Vercesi je u igru uveo Popović i Grbac što se ovoga puta pokazalo lošom odlukom. Loš prijem Jelić  donio je vodstvo Dominikankama koje su iskoristile priliku i otvorile si put prema osvajanju prvog seta.  Hrvatska je bila daleko od potrebne igre u polju, organizacija kontre bila je konfuzna, a s druge stranke  Dominikanska Republika, jednom kada je uhvatila ritam, nevjerojatnom lakoćom prolazila u napadu, uz odličan  učinak libera u obrani.

Drugi set nije donio previše novosti, Dominikanke su s nekoliko kuhanja ponovo razotkrile sve nelogičnosti i  slabe reakcije u hrvatskoj obrani. Kada se na to doda i nešto kvalitetnija igra Dominikanske Republike na bloku, postaje jasno da zašto je Hrvatska na drugoj tehničkoj minuti odmora gubila 8:16. Dominikanska Republika  u niti jednom trenutku nije otvorila prostor za povratak izabranicama Angela Vercesija. Teško je u tom trenutku bilo predvidjeti sjajan povratak. I kada se činilo da će utakmica završiti kao ona protiv Italije, hrvatske odbojkašice su se probudile.

Iskoristile su i činjenicu da su očito i Dominikanke pomislile da je gotovo. Već u ranoj fazi trećeg seta preuzele su  kontrolu nad rezultatom, jedan servis Miloš i napad Jerkov bili su dovoljni za prednost 14:11. Dominikanska  Republika stalno je vršila pritisak, ali hrvatski napad ovoga puta nije posustao, čak ni kada su suci potpuno  krivo dosudili poen za Dominikanke kod 18:21. Ipak, pogreškom na početnom servisu Dominikanke otvorile su  Hrvatskoj put kojega su izabranice Angela Vercesija zaključile napadom Jerkov i asom Sanje Popović.

Četvrti set bio je priča za sebe, igralo se praktički poen za poen. Hrvatske odbojkašice napokon su uhvatile konstantnost u igri. Krajem dionice činilo se da je set izgubljen. Nakon sudara Poljak i Grbac suci su bod dodijelili Dominikanskoj Republici, a nakon prigovora s hrvatske klupe uslijedio je crveni karton i kazneni poen, te vodstvo Dominikanki 19:22. I onda novi povratak, suparnice su imale dvije meč lopte (22:24) koje su Hrvatice eliminirale serijom 4:0 za sjajan povratak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.