SP: Pet hrvatskih predstavnika izborilo glavni turnir u Kini!

SP: Pet hrvatskih predstavnika izborilo glavni turnir u Kini!

Petra Petek, Lea Rakovac, Yuan Tian, Ruiwu Tan i Tomislav Kolarek nastupit će u glavnom dijelu turnira na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Petra Petek

Hrvatska stolnotenisačica Petra Petek izborila je glavni ždrijeb Svjetskog prvenstva koje se održava u kineskom Suzhou. Petek, inače 257. igračica svijeta, oba je meča u kvalifikacijama pobijedila s uvjerljivih 4:0, dok je treći, ujedno i konačni ogled, dobila za ‘zelenim stolom’, budući da se njezina nigerijska protivnica uopće nije pojavila.

Varaždinska stolnotenisačica imat će, ipak, vrlo težak posao u 1. kolu glavnog turnira. Suprotstavit će se, naime, drugoj nositeljici prvenstva, Kineskinji Liu Shiwen, koja se između ostaloga može pohvaliti dvama prvim mjestima na završnici Pro Toura, kao i osvajanjem Svjetskoga kupa.

Još su dvije hrvatske predstavnice u glavnom ždrijebu. Yuan Tian (92. igračica svijeta) igrat će protiv iranske stolnotenisačice Samet (835. na svijetu), dok će se Lei Rakovac suprotstaviti Jiai Li. Yuan Tian u paru s Tomislavom Kolarekom prošla je pak 3. kolo kvalifikacija, a u posljednjem će ih ogledu dočekati Rusi Liventsov i Prohorova. Drugi hrvatski mješoviti par nije bio te sreće, poraženi su u 2. kolu od kombinacije An YanYang Wu.

U konkurenciji stolnotenisača Hrvatska ima četiri predstavnika, ali dvojica su najmlađih svoj put već završili već u kvalifikacijama. Filip Zeljko nije prošao skupinu, dok je Tomislav Pucar dogurao do dodatnih kvalifikacija, u kojima je poražen od Talijana Recha Daldossa.

Ruiwu Tan, 78. igrač svijeta u prvom će kolu, pak, igrati protiv Finca Olaha, dok će Tomislav Kolarek ukrstiti koplja s talijanskim stolnotenisačcem Bobocicom, igračem koji nije čak ni u najboljih tisuću stolnotenisača svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.