SP Play-off: Italija ne zna za gol u Švedskoj pune 52 godine!

SP Play-off: Italija ne zna za gol u Švedskoj pune 52 godine!

Šveđani su, barem na domaćem terenu, u velikoj prednosti.

Foto: Sport.net

Švedska i Italija večeras će na Friends Areni s početkom od 20:45 sati odigrati svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Iako su Talijani prema igračkom kadru favoriti, Šveđani se uzdaju u činjenicu kako Gli Azzurri već više od pola stoljeća nisu zabili gol u Švedskoj.

Naime, posljednji put kad je Italija zabila Švedskoj bilo je u lipnju 1965. godine na Malmo Stadium kad je susret završio 2:2. Imali su tada gosti i 2:0, a oba gola zabio je Alessandro Mazzola. Štoviše, samo jednom je Italija pobijedila u Švedskoj, davne 1912. godine u prvom službenom susretu ove dvije momčadi u sklopu Olimpijskih igara. Zadnja četiri susreta igrana u Švedskoj otišla su na stranu Blagulta.

Posljednji put bilo je to 1998. godine u prijateljskoj, a 1987. godine u službenoj utakmici. Tada je Peter Larsson zabio jedini gol na utakmici igranoj na kultnoj Rasundi u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Preostale dvije utakmice bile su igrane 1983. godine kad je Švedska s visokih 3:0 i 2:0 srušila tadašnje svjetske prvake u novim kvalifikacijama za Euro.

Prema tome, statistički pokazatelji su na strani Šveđana, a sve što moraju napraviti je pretočiti te podatke s papira u djelo i ostvariti novu pobjedu, kako bi se približili Mundijalu, kojeg sanjaju punih 11 godina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.