SP Plivanje: Finala za Hosszu, Belmonte, Kalisza i Verraszta

SP Plivanje: Finala za Hosszu, Belmonte, Kalisza i Verraszta

Foto: Fina-budapest2017.com

Posljednjeg dana 17. Svjetskog plivačkog prvenstva u jutarnjem dijelu kvalifikacija vidjeli smo četiri polufinalne utrke i saznali posljednje finaliste.

U utrci na 400 metara mješovito za plivačice Dunav Arena u Budimpešti ponovno je eksplodirala pošto je Katinka Hosszu kao najbrža s vremenom od 4:33,90 izborila finale. Iza nje ostale su Belmonte, Beisel, Pickrem, Shimizu, Smith, Ohashi i Miley, dok se druga domaća predstavnica Jakabos nije plasirala u finale.

U istoj disciplini, ali onoj muškoj, najbrži je bio Chase Kalisz te se s vremenom 4:09,79 plasirao u finale. Uz njega, finale su izborili i Litchfield, Verraszto, Seto, Almeida, Litherland, Hagino i Nagy.

Štafetnu 4×100 metara mješovito za žene tradicionalno su osvojile SAD i to s vremenom 3:55,95. Time su za više od sekundu zaostatka iza sebe ostavile Kinu i Kanadu, a u finale su prošle i Rusija, Australija, Italija, Švedska i Velika Britanija. Kod muškaraca u istoj štafeti finale su izborili SAD, Japan, Rusija, Velika Britanija, Brazil, Mađarska, Kina i Bjelorusija, dok su bez finala između ostalih ostale štafeta Kanade, Njemačke i Australije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.