SP Plivanje: Lončar bez finala, Hosszu, Ledecky i Efimova uvjerljive

SP Plivanje: Lončar bez finala, Hosszu, Ledecky i Efimova uvjerljive

Foto: Fina-budapest2017.com

Jutarnji program drugog dana 17. Svjetskog prvenstva u plivanju je iza nas, a ponovno smo imali jednog predstavnika u kvalifikacijama.

Bio je to Anton Louie Lončar, koji je u disciplini 100 metara leđno pokušao izboriti polufinale. Od pet kvalifikacijskih grupa nalazio se u trećoj i u njoj zauzeo posljednje, deseto mjesto s vremenom od 55,88. U konačnom poretku ovaj nastup donio mu je tek 29. mjesto od 47 plivača i nije uspio proći u polufinale, za kojeg se trebalo plivati minimalno 54,51. Vrijedi spomenuti kako su se u polufinale, između ostalih, plasirali i Xu (52,77), Grevers, Tarasevich, Irie, Larkin i Ryan.

Od ostalih kvalifikacijskih utrka vrijedi izdvojiti kako je čak deset plivačica na 100 metara leđno u polufinale prošlo s vremenom manjim od minute, a među njima su bile i Kanađanka Masse, domaća predstavnica Katinka Hosszu, Australke Seebohm i Barratt te Ruskinje Ustinova i Fesikova.

U utrci na 100 metara prsno za žene najbrža je bila Amerikanka Lilly King s vremenom od 1:05,20 ispred Efimove, Meilutyte i Meili, a vrijedi izdvojiti i prolaze Jennie Johansson, Rikke Pedersen i Siobhan O’Connor.

Također, saznali smo sudionike polufinala i u konkurenciji plivača na 200 metara slobodno. Od najvećih favorita vrijedi izdvojiti prolaze Suna Yanga, Jamesa Guya, Majchirzaka, Dovgalyuka, Haasa, Kozme i Velimira Stjepanovića. Na 1 500 metara za žene Katie Ledecky nije imala problema te se kao najbrža plasirala u sutrašnje finale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.