SP Plivanje: Obrovac samo 30 stotinki udaljen od polufinala, svjetski rekord Peatyja

SP Plivanje: Obrovac samo 30 stotinki udaljen od polufinala, svjetski rekord Peatyja

Foto: Swimmingworldmagazine.com

Treći dan 17. Svjetskog prvenstva u plivanju također je otvoren kvalifikacijskim skupinama, u kojima smo ponovno imali jednog predstavnika.

Bio je to, kao i prije dva dana, Nikola Obrovac, ali ovaj put u disciplini 50 metara prsno. Od devet kvalifikacijskih skupina nalazio se u sedmoj i u njoj zauzeo šesto mjesto s vremenom od 27,61. U konačnici to mu je bilo dovoljno za 20. mjesto i svega 30 stotinki nedostajalo mu je za polufinale. Vrijedi spomenuti da se kao najbrži plasirao Britanac Adam Peaty i to s novim svjetskim rekordom od 26,10 ispred van der Burgha, Gomesa, Cordesa i Prigode.

U kvalifikacijama na 200 metara slobodno za žene kao najbrža se u današnje polufinale plasirala Talijanka Federica Pellegrini ispred favorizirane Katie Ledecky i Katinke Hosszu. Polufinale su također izborile i Emma McKeon, Femke Heemskerk i Michelle Coleman.

Domaća nada Laszlo Cseh suvereno se plasirala u polufinale na 200 metara leptir, pošto je s vremenom od 1:54,08 za čak 81 stotinku bio brži od prvog pratitelja Seta. Polufinale su od favorita izborili i Bromer, le Clos, Irvine i drugi Mađar Kenderesi.

Posljednju utrku jutarnjeg dijela natjecanja određivali su plivači na 800 metara slobodno, u kojoj je finale izborilo osam najboljih. Među njima se nalaze dva Talijana, Paltrinieri i Detti, zatim Wojdak, Christiansen, Aubock, Sun Yang, Wellbrock i Zane Grothe.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.