SP Plivanje: Obrovac se nije uspio kvalificirati u polufinale, Sjostrom i Ledeckye uvjerljive

SP Plivanje: Obrovac se nije uspio kvalificirati u polufinale, Sjostrom i Ledeckye uvjerljive

Foto: Swimmingworldmagazine.com

Jutros je započelo 17. Svjetsko prvenstvo u plivanju, koje će se do 30. srpnja održati na Alfred Hajos National Swimming Stadium u Budimpešti. Jutra su, kao i obično, bila rezervirana za kvalifikacijske runde.

I mi smo imali jednog predstavnika ovog prvog dana, a bio je to Nikola Obrovac u disciplini 100 metara prsno. Obrovac se nalazio u četvrtoj od osam kvalifikacijskih skupina i u svojoj skupini zauzeo je šesto mjesto s vremenom od 1:02,90, iako je nakon 50 metara vodio. To mu u konačnici nije bilo dovoljno da se plasira u polufinale, pošto je za njega trebalo minimalno isplivati 59,95 i sveukupno je završio na 45. mjestu od 80 plivača.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti kako se Šveđanka Sarah Sjostrom očekivano kao najbrža i jedina ispod 56 sekundi (55,96) plasirala u polufinale na 100 metara leptir, zatim iznenađujućeg Austrijanca Felixa Aubocka, koji je na 400 metara slobodno bio brži od Yanga Suna i Davida McKeona te suverenu Katinku Hosszu, koja je s gotovo tri sekunde iza sebe ostavila prvu pratiteljicu na 200 metara mješovito.

Nadalje, Katie Ledecky ponovno je pokazala svoju nedodirljivost na 400 metara slobodno. S vremenom 3:59,06 srušila je rekord svjetskih prvenstava i suvereno se plasirala u finale. Od štafetnih 4×100 metara slobodno u ženskoj konkurenciji finale su suvereno izborile SAD, Nizozemska, Australija i Švedska, dok su u muškoj konkurenciji u finale prošli Brazilci, Australci, Amerikanci, Talijani i Mađari.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.