SP Plivanje: Sever bez polufinala, McEvoy i Hosszu uvjerljivi, štafeta SAD-a srušila svjetski rekord

SP Plivanje: Sever bez polufinala, McEvoy i Hosszu uvjerljivi, štafeta SAD-a srušila svjetski rekord

Foto: vecernji.hr

I u jutrošnjim kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu u plivanju imali smo jednog predstavnika. Riječ je o Mislavu Severu, koji se natjecao u disciplini 100 metara slobodno.

Od mogućih čak 12 kvalifikacijskih skupina on se nalazio u devetoj, a otplivao je utrku u vremenu od 49,61. To mu je bilo dovoljno da zauzme peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, međutim, sveukupno je zauzeo 34. mjesto od 119 plivača, što mu nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale. Za prolazak je trebalo plivati minimalno 48,80, a od plivača koji su se plasirali u polufinale vrijedi izdvojiti Camerona McEvoya, jedinog koji se spustio ispod 48 sekundi (47,97), Metellu, Dressela, Adriana, Chierighinija, Izotova i Velimira Stjepanovića, dok su bez polufinala ostali Schooling, Carter, Kozma, Dotto, Grabich i Nascimento.

Od ostalih kvalifikacijskih utrka na 50 metara leđno za žene kao najbrža se plasirala Yuanhui Fu ispred Herasimenia i Medeiros. Od poznatijih imena dalje su prošle i Barratt, Wang, Seebohm, Fesikova i Baumrtova.

Odlična polufinala očekuju nas u disciplini 200 metara leptir za žene, jer su, između ostalih, dalje prošle mađarske nade Katinka Hosszu i Liliana Szilagyi, kineskinje Zhang i Zhou, Španjolka Belmonte te Amerikanke Flickinger i Luther. Na 200 metara mješovito za plivače vidjeli smo suverene prolaze Hagina, Kalisza i Litchfielda, jedine trojice koji su se spustili ispod 1:57,00. Također, dalje su prošli i Seto, Lewis i Wang.

Za kraj ovog jutarnjeg dijela vidjeli smo mješovitu 4×100 metara mješovito štafetu, a s vremenom od 3:40,28 momčad SAD-a srušila je vlastiti svjetski rekord postavljen u Riju. Također, finale su izborile postave Australije, Kanade, Velike Britanije, Rusije, Kine, Italije i Njemačke i to ponajviše zahvaljujući činjenici da su štafete Švedske i Mađarske bile diskvalificirane.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.