SP Plivanje: Sjostrom, Hosszu, King i američke štafete zvijezde posljednjeg dana natjecanja

SP Plivanje: Sjostrom, Hosszu, King i američke štafete zvijezde posljednjeg dana natjecanja

Foto: Svt.se

Završen je i posljednji dan 17. Svjetskog prvenstva u plivanju i podijeljeno je posljednjih osam kompleta medalja.

U prvoj utrci za žene na 50 metara prsno odmah smo vidjeli i obaranje svjetskog rekorda. Lilly King iz SAD-a je s vremenom od 29,40 srušila svjetski rekord i osvojila zlato ispred svoje najveće protivnice, Ruskinje Yuliye Efimove. Katie Meili upotpunila je američko slavlje osvojivši broncu, dok je braniteljica naslova Ruta Meilutyte iz Litve ostala na četvrtom mjestu.

Uslijedili su plivači na 400 metara mješovito, a zlato je osvojio Chase Kalisz. S vremenom od 4:05,90 postavio je novi rekord svjetskih prvenstava i osvojio zlato ispred domaćeg Verraszta i Japanca Seta. Nedodirljiva Sarah Sjostrom ponovno je osvojila zlato. Ovaj put u konkurenciji na 50 metara slobodno s vremenom 23,69 bila je brža od Ranomi Kromowidjojo iz Nizozemske, koja je osvojila srebro i Simone Manuel, Amerikanke koja je završila na trećem mjestu.

U konkurenciji plivača na 50 metara leđno zlatom se okitio Francuz Camille Lacourt u vremenu 24,35. Tako je bio brži od Japanca Koge i Amerikanca Greversa. Mađarska superzvijezda Katinka Hosszu s novim rekordom svjetskih prvenstava osvojila je zlato na 40 metara mješovito i tako obradovala punu Budapest Arenu. S vremenom 4:29,33 bila je brža za gotovo tri sekunde od Španjolke Mireie Belmonte, dok je broncu osvojila Kanađanka Pickrem.

Najdužu disciplinu, onu od 1 500 metara slobodno, osvojio je Talijan Paltrinieri. On je s vremenom 14:35,85 bio brži od Romanchuka iz Ukrajine i Australca Hortona, dok je njegov sunarodnjak Detti završio na četvrtom mjestu. Za kraj natjecanja ostale su dvije štafete. Onu žensku na 4×100 metara mješovito s novim svjetskim rekordom od 3:51,55 osvojile su SAD, ispred Rusije i Australije, dok je u istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji zlato osvojila štafeta SAD-a s vremenom 3:27,91, ispred Velike Britanije Rusije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.