SP Plivanje: Sjostrom, Koga, Lacourt, King i Efimova suverenu prošli u polufinale

SP Plivanje: Sjostrom, Koga, Lacourt, King i Efimova suverenu prošli u polufinale

Foto: Svt.se

Pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u plivanju u kvalifikacijskim skupinama nije bilo naših predstavnika, a dan je ponajviše bio rezerviran za plivače i plivačice na 50 metara.

Na 50 metara slobodno za žene Sarah Sjostrom se ponovno kao najbrža plasirala u polufinale. S vremenom od 24,08 za 24 stotinke ostavila je iza sebe svoju prvu pratiteljicu Pernille Blume. U polufinale su se, između ostalih, još plasirale i Kromowidjojo, Manuel, Bronte Campbell, Herasimenia i Ikee.

U utrci na 50 metara leđno za muškarce najbrži je bio Japanac Koga s vremenom od 24,54. Iza njega ostali su Lacourt, Grevers, Xu, Stravius, Tarasevich i brojni drugi. Kod plivačica na 50 metara prsno očekivano su polufinala izborile King, Efimova, Meili, Johansson, Meilutyte, Hansen i Laukkanen.

U štafetnoj 4×100 metara slobodno najbrža je bila postava Nizozemske s vremenom od 3:23,89. Četiri stotinke iza nje ostala je momčad SAD-a, a finale su još izborili i Kanada, Mađarska, Italija, Japan, Rusija i Australija. Posljednja disciplina jutarnjeg dijela programa bila je ona najduža na 1 500 metara slobodno za muškarce u kojoj su finale izborili Romanchuk, Paltrinieri, Detti, Micka, Wojdak, Christiansen, Horton i Frolov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.