SP Pripreme: Dalić najavio dvije moguće obrambene formacije koje će isprobati u SAD-u!

SP Pripreme: Dalić najavio dvije moguće obrambene formacije koje će isprobati u SAD-u!

Hrvatski izbornik želi imati što je moguće više izbora.

foto: http://hns-cff.hr

“Dva sustava igre moramo imati pripremljena do početka Svjetskog prvenstva. Za nas je najbolji 4-2-3-1 sustav, no moramo imati i onaj defanzivniji, s tri stopera. Rezultat u SAD-u neće biti jako važan, no tamo ne idemo gubiti i pružit ću priliku svim igračima. Tih sedam dana želim iskoristiti za komunikaciju i razgovor“, izjavio je Zlatko Dalić press konferenciju prije prijateljskih utakmica na pripremama u SAD-u.

Zasigurno, najviše u oči bode izjava da Vatrenima treba igra s tri stopera. Mnogi izbornici su prije Dalića pokušavali sa sličnom taktikom, ali bez uspjeha. Zlatko Kranjčar nije se proslavio na Mundijalu 2006. godine, Ante Čačić je pokušavao s formacijom 3-4-3 u kvalifikacijama, a čini se da bi Dalić htio probati formaciju 3-5-2 ili 3-4-1-2.

U njima bi stoperski trojac činili Domagoj Vida, Vedran Ćorluka i Dejan Lovren, dok bi na krilnim pozicijama igrali Ivan Perišić i Šime Vrsaljko. Dakako, sredinu terena trebali bi držati Ivan Rakitić, Milan Badelj i Luka Modrić, na golu bi trebao stajati Danijel Subašić, a u vrhu napada Andrej Kramarić i Mario Mandžukić.

Moguća formacija 3-5-2

Subašić – Vida, Ćorluka, Lovren – Perišić, Rakitić, Badelj, Modrić, Vrsaljko – Kramarić, Mandžukić

Moguća formacija 3-4-1-2

Subašić – Vida, Ćorluka, Lovren – Perišić, Rakitić, Badelj, Vrsaljko – Modrić – Kramarić, Mandžukić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.