SP U-18 I U-20: Hrvatski boćari osvojili četiri zlata i srušili svjetski rekord u štafeti!

SP U-18 I U-20: Hrvatski boćari osvojili četiri zlata i srušili svjetski rekord u štafeti!

Posebno je upečatljiv bio nastup Lea Brnića i Marina Milićevića, koji su rezultatom 59/61 srušili svjetski rekord u štafeti!

Marin Ćubela/www.hrvatski-bocarski-savez.hr

Mladi hrvatski boćari osvojili su četiri zlata i pritom srušili svjetski rekord posljednjeg dana Svjetskog prvenstva za boćare do 18 i  23 godine starosti u talijanskom Chieriju!

Posebno je upečatljiv bio nastup hrvatske štafete u sastavu Leo Brnić i Marino Milićević. Riječki je dvojac u finalu pobijedio Francuze Abelfa i Marsensa rezultatom 59/56, srušivši pritom svjetski rekord u ovoj disciplini! Oba su para gađala točno 61 put, a hrvatski su juniori promašili samo dvije boće!

Brnić je odličan nastup zaokružio osvajanjem zlata u brzinskom izbijanju. U finalu je rezultatom 46/43 pobijedio Francuza Marcona i tako hrvatskoj delegaciji osigurao četvrto zlato.

Naslove svjetskog prvaka osvojila su i braća Ćubela. Marin  je u finalu discipline bližanje i izbijanje u krug pobijedio Talijana Ariauda rezultatom 23/20 i osvojio zlatnu medalju. Marin Ćubela je u paru s Matijasom Grančićem osigurao peto mjesto pobjedom nad Tunižanima Chouchane/Ouel Sgkair 13/5. Pero Ćubela je do zlata stigao u disciplini preciznog izbijanja, ostvarivši u finalu 25 bodova. Kristijan Prodan osvojio je peto mjesto u disciplini pojedinačno klasično.  Na svjetskom prvenstvu nastupilo je 26 zemalja svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.