SP u field samostrelu: Pojedinačno srebro za Valentinu Pereglin i Martina Oborovečkog

SP u field samostrelu: Pojedinačno srebro za Valentinu Pereglin i Martina Oborovečkog

Posljednjeg dana natjecanja Hrvatska je imala predstavnike u konkurenciji kadeta, juniora, seniorki (žene) i seniora (muški)

Hrvatska reprezentacija/www.crossbow-croatia.hr

Posljednjeg dana natjecanja na rasporedu su bila finalna gađanja field samostrelom u 5 kategorija. Hrvatska je imala predstavnike u konkurenciji kadeta, juniora, seniorki (žene) i seniora (muški).

Prvi su na liniju stali kadeti, a Hrvatska je na prvoj poziciji imala Damira Oborovečkog, člana SD “Veliko Trgovišće” iz Velikog Trgovišća koji je imao samo jedan krug prednosti ispred Lolite Kochetove iz Rusije te velikih 8 krugova ispred Violette Samotaeve, također iz Rusije. Debitant u reprezentaciji, ali i jedan od ponajboljih mladih juniora Hrvatske u gađanju zračnom puškom, hrabro je ušao u finalni ogled protiv rezultatski najbliže i puno iskusnije protivnice. Dodatnih 10 hitaca donijelo je Martinu veliki uspjeh sa osvajanjem srebrne medalje. U finalu je pogodio 90 krugova. Treba napomenuti da mu je rezultat iz kvalifikacija donio i prestižnu titulu “Međunarodni majstor strijelac” što je i najviše streljačko zvanje u Hrvatskoj. Druga dva naša predstavnika, inače člana SD Dubrava 1094″ Stjepan Borak i Luka Štrbenac zamijenili su svoje pozicije tako da je Luka Štrbenac 5., a Stjepan Borak 6.

Poslije kadeta na liniju finalista stali su juniori. Hrvatska je imala također sva tri juniora u finalu, ali je jedino Valentina Kozumplik imala izgledne šanse za osvajanje medalje. Ova 18 godišnja djevojka iz SD “Dubrava 1094” u juniorskoj konkurenciji nastupila je prvi puta. Prije dvije godine na svjetskom prvenstvu osvojila je kadetski naslov svjetske prvakinje, a na ovom SP-u došla je do brončane medalje u juniorskoj konkurenciji. Nesretan pogodak u tuđu metu drugoga dana na 50 metara udaljio ju je od sjajnije medalje. Drugi naš predstavik u juniorskoj konkurenciji, Ivan Kelečić iz PGSD “Zagreb” osvojio je 7. mjesto jer finale nije gađao dobro, a medalju je izgubio drugog dana kvalifikacija kada je pred kraj meča, kao i Valentina, pogodio u tuđu metu i to čak dva hica! Nažalost ovakve dekoncentracije skupo se plaćaju pa je Ivan ostao bez sigurne medalje. Treći naš predstavnik, Donik Begaj, iz ŠSK “Dub” Malinska ravnomjerno i kvalitetno je odgađao oba dana kvalifikacija i na kraju je osvojio 8. mjesto što se može smatrati lijepim uspjehom ovog 19-godišnjeg strijelca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.