Predstavljamo vam reprezentaciju Saudijske Arabije

SP u Francuskoj: Hrvatska večeras protiv momčadi hrvatskog trenera

SP u Francuskoj: Hrvatska večeras protiv momčadi hrvatskog trenera

Prvi protivnik našima je Saudijska Arabija.

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras kreće u pohod na novu medalju na Svjetskom prvenstvu. Prvi protivnik našima je Saudijska Arabija. Teško je reći da se nešto očekuje od Saudijske Arabije na ovome prvenstvu, njihovi najveći uspjesi su 19. mjesta na Svjetskim prvenstvima u Portugalu 2003. te u Španjolskoj 2013. godine.

Momčad koju vodi hrvatski trener Nenad Kljajić želi se u što boljem svjetlu pokazati na svjetskoj sceni. Krajem 2012. Nenad Kljaić, bivši trener RK Zagreba, postao je izbornik Saudijske Arabije, a osnovna zadaća bila mu je postići što veći uspjeh od onog 19. mjesta. Kljajić je ponovio taj uspjeh iz Portugala na prvenstvu u Španjolskoj prije četiri godine. Nakon tog prvenstva Saudijsku Arabiju preuzima Goran Džokić, koji je u Kataru završio na 22. poziciji, što se nije svidjelo čelnicima tamošnjeg saveza, pa su na klupu ponovno vratili Nenada Kljajića.

Saudijska Arabija završila je na četvrtom mjestu na Azijskom prvenstvu, taj rezultat ih je odveo u Francusku. Najiskusniji igrači Mohammad Alnassfan (golman), Ahmad Alabdulali (desno krilo), i Hassan Aljanabi (pivot), predvodit će Saudijsku Arabiju protiv Hrvatske.

PHOTO-EQUIPE-arabie

Utakmica između Hrvatske i Saudijske Arabije na rasporedu je od 20:45, a izravan prijenos iz Rouena možete pratiti na RTL-u.

SKUPINA C (Rouen)

1. Hrvatska
2. Njemačka
3. Mađarska
4. Bjelorusija
5. Čile
6. Saudijska Arabija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.