SP u gimnastici: Filip Ude će nastupiti pod injekcijama, Robert Seligman lovi peti finale

SP u gimnastici: Filip Ude će nastupiti pod injekcijama, Robert Seligman lovi peti finale

Uz Roberta Seligmana (konj s hvataljkama), Tomislava Markovića (parter), Andreja Korosteljeva (parter) i Marija Možnika (preča), u posljednji tren odlučeno je da će ipak nastupiti i srebrni olimpijac Filip Ude

Hrvatski gimnastičari

Pet hrvatskih gimnastičara u petak od 8.30 sati po srednjeuropskom nastupit će u kvalifikacijama 45. Svjetskog prvenstva koje se u kineskom Nanningu održava od 3. do 12. listopada.

Uz Roberta Seligmana (konj s hvataljkama), Tomislava Markovića (parter), Andreja Korosteljeva (parter) i Marija Možnika (preča), u posljednji tren odlučeno je da će ipak nastupiti i srebrni olimpijac Filip Ude na konju s hvataljkama i parteru. Filip je posljednja dva tjedna virozan, a stanje mu se po dolasku u Kinu dodatno zakompliciralo. Teško diše, kašlje i izgubio je dosta snage, no primio je dvije injekcije, isto će dobiti i u petak prije kvalifikacija i njegovi treneri se nadaju da će uspjeti izdržati vježbu.

– Pokušat ću ipak. Ići ću lakšu vježbu, sa startom od 6.5. Stisnut ću zube i napraviti već kad sam ovdje. Dobro sam dok ne dođem u dvoranu i počenm trenirati. Čim se malo zadišem, nije mi dobro i gušim se od kašlja, ali ponavljam, pokušat ću, dat ću sve od sebe, rekao je Filip Ude  koji će nastupiti na parteru i konj s hvataljkama.

– Mislim da nikada nismo bili na ovako sjajno organiziranom Svjetskom prvenstvu. Doista se svaki dan iznova iznenadim. Imamo sjajan hotel, dvorana je odlična, ma sve… Imali smo tek malih problema sa spravama koje su za većinu reprezentacija nepoznanica, ali gotovo na svakom SP-u je potrebno nekoliko dana privikavanja. Osobno sam zadovoljan kako sam ovdje trenirao i prilagodio se na spravu. Iz dana u dan sam sve bolji. Smršavio sam 7 kilograma, sada sam na 68 i osjećam se lagano na spravi. Na podij treningu u ponedjeljak dogodio mi se mali peh, poskliznuo sam se jer nisam dobro poznavao tog konja, ali onda smo počeli koristiti med i odmah je bilo lakše. Sutra ću loviti svoje peto svjetsko finale, nadam se da ću ga uloviti. Spreman sam, dobro se osjećam i ako odradim svoju vježbu, vjerujem da će biti dovoljno za finale, rekao je Robert Seligman koji će nastupiti na konju  s hvataljkama.

Marijo Možnik natupit će na preči.

– Ja se neću žaliti na spravu, zadovoljan sam. Trebalo mi je 2-3 dana da se priviknem. Istina, ova preča je malo drukčija, traži traži više energije i snage za elemente, ima slabiju reakciju, moram puno jače bičeve raditi, ali sami hvat je čvrst. Odlučio sam da neću ubacivati novi element koji sam naučio ovo ljeto, “Kovacs”, ne znam koliko bih izdržao vježbu kondicijski na ovoj preči. S tim elementom bih dobio dvije desetinke više, ali bih mogao izgubiti puno više na ostalim elementima ako bi ih odradio prljavije zbog manjka snage. Odlučili smo da ću raditi start 6.7, pokušati što čišće, pa bih mogao biti u igri za finale, ustvrdio je Možnik

Tomislav Marković i Andrej Korosteljev nastupit će u parteru.

– Na podij treningu sam odradio cijelu vježbu, nadam se da ću isto to ponoviti i sutra u kvalifikacijama. Ovo je Svjetsko prvenstvo, pa ipak moram biti skromniji u najavama. Cilj je odraditi vježbu što čišće, naravno bez pada. Parter je dosta tvrd, ali imao sam sedam dana da se priviknem. Svima je isto. Ovaj parter je takav da ne prašta greške. Moraš ići 150% na svakoj dijagonali. Ako samo malo slabije kreneš – padaš. Mislim da je sve moguće sutra. Prošle godine je za dinale bilo dovoljno 15,066, no bilo je godina i kada je trebalo 15,400. Vidjet ćemo. Bitno je odraditi, a onda što bude, rekao je Marković

– Ono što je najbitnije je da je Andrej napokon zdrav. Imao je ozljedu leđa i hematom na palcu noge, ali sada je to sve iza njega. Jako se brzo naviknuo na ovaj parter, jer sličan ima u dvorani u Osijeku. On baš voli taj parter. Nadam se da će odraditi ono što zna, ustvrdio je Saša Solar, trener Andreja Korosteljeva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.