SP u karateu: Ana Marija Bujas-Čelan zaustavljena u četvrtfinalu

SP u karateu: Ana Marija Bujas-Čelan zaustavljena u četvrtfinalu

U kategoriji preko 68 kilograma Anamarija Bujas-Čelan u četvrtfinalu je izgubila od Mađarice Nikole Bartha nakon sudačkog preglasavanja

Ana Marija Čelan-Bujas

Anamarija Bujas-Čelan bila je najuspješnija predstavnica hrvatske reprezentacije prvog dana Svjetskog prvenstva u karateu što se održava u Bremenu. U kategoriji preko 68 kilograma Anamarija Bujas-Čelan pobijedila je Peruanku Isabel Mallory 2:0, Ruskinju Veru Kovalevu 2:1, Crnogorku Draganu Konjević 2:1. U četvrtfinalu je izgubila od Mađarice Nikole Bartha (2:2) nakon sudačkog preglasavanja, a budući da mađarska predstavnica nije ušla u finale hrvatska borkinja ostala je bez finala.

Ivona Tubić nastupila je u kategoriji do 68 kilograma, u prvom kolu pobijedila je Irkinju Nicole Perry nakon preglasavanja sudaca (0:0). U drugom kolu zaustavila ju je Novozelanđanka Amy Thomason 1:2.U kategoriji do 84 kilograma Ante Mrvčić u prvom kolu svladao je Švicarca Marca Lucu 7:0, a u drugoj  borbi zaustavio ga je Igor Čikmarev (0:2). Vinko Ursić-Glavanović (preko 84 kg) izgubio je od Nijemca Jonathana Hornea (0:3).

Kod katašica Vlatka Kiuk u prvom kolu pobijedila je Ukrajinku Annu Kreščenko 3:2, ali je u idućem nastupu poražena od Engleskinje Aimee Sell 0:5. Ivan Ermenc je pak okončao nastup u prvom kolu protiv  predstavnika Crne Gore Mijata Vojvodića (0:5).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.