SP u kuglanju: Mirna Bosak prvakinja svijeta u sprintu, Luka Požega brončani

SP u kuglanju: Mirna Bosak prvakinja svijeta u sprintu, Luka Požega brončani

Mirna Bosak osvojila je zlato na SP-u u kuglanju u Rumunjskoj, a Luka Požega brončanu medalju!

Foto: Hrvatski kuglački savez

Četvrtog dana SP-a mlađih seniorki i seniora u Rumunjskoj, medalje u sprintu osvojili su fantastična Mirna Bosak i odlični Luka Požega.

Mirna je do zlata došla pobijedivši u 1. kolu predstavnicu Slovenije (2:0), u 2. kolu predstavnicu Italije (SV 20:16), a u četvrtfinalu s uvjerljivih 2:0 svladala je predstavnicu Njemačke.

U napetom polufinalu šanse nije imala ni Austrijanka Steiner koju je Mirna s lakoćom svlada 2:0. Ništa manje od vrhunske igre Mirna nije pokazala ni u finalnom meču protiv druge predstavnice Austrije Neubauer te uvjerljivom pobjedom 2:0 zasluženo uzela zlato.

Luka je i danas pokazao vrhunsku igru, pa  tako u 1. i u 2. kolu predstavnici Češke nisu imali nikakve šanse. U četvrtfinalu pobjedom protiv predstavnika Mađarske (SV 21:13) Luka je osigurao polufinale, gdje ga je nažalost zaustavio predstavnik Slovačke pobijedivši ga za samo 3 čunja (18:21) te je tako Luka završio na 3. mjestu.

U ženskoj konkurenciji predstavljale su nas još Narda Štulić i Ivana Juričić koje su nažalost nastup završile u 1. kolu kao i Matija Tutnjević kod muškaraca, dok je Lovro Buzov nesretno izgubio u 2. kolu.

U mix parovima koji su bili na rasporedu ujutro prije sprinta predstavljali su nas Ana Jambrović i Luka Požega koji su nažalost izgubili u prvom kolu od prvaka Srbije.

U nedjelju 20.5., zadnjeg dana Svjetskog prvenstva U23, na redu je veliko finale (pojedinačno i kombinacija) gdje imamo ukupno šest predstavnika. Kod mlađih seniorki nastupaju Ana Jambrović, Mirna Bosak, Milana Pavlic i Ivana Juričić, a kod mlađih seniora neizostavni Luka Požega i Matija Tutnjević te se nadamo medaljama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.