SP u plivanju na otvorenim vodama: Ivan Šitić odličan četvrti i najbolji Europljanin

SP u plivanju na otvorenim vodama: Ivan Šitić odličan četvrti i najbolji Europljanin

Ivan nije bio nezadovoljan svojim nastupom, ali je kazao da mu je ipak veliki dio koncentracije i snage oduzimala mutna voda.

Ivan Šitić

Ivan Šitić na jezeru Balaton u Mađarskoj osvojio je četvrto mjesto na prvenstvu svijeta u plivanju na otvorenim vodama na utrci pet kilometara za mlađe juniore. Iako mu je pripala “drvena” medalja ipak je još jednom obranio naslov prvaka Europe jer su ispred njega samo Amerikanac Taylor Abbot i dva kineska predstavnika. Ivan je u posljednjem krugu (plivalo se četiri kruga po 1250 metara) izbio na drugu poziciju ali  su ga kineski predstavnici uspjeli prestići u zadnjim metrima utrke.

Ivan nije bio nezadovoljan svojim nastupom, ali je kazao da mu je ipak veliki dio koncentracije i snage oduzimala mutna voda.  Možda bi bolji naziv za ovo jezero bio Blataton.. Usprkos svemu treba naglasiti da je start ženske utrke hicem iz pištolja oglasio mađarski premijer Viktor Orban. Orban je ostao odgledati utrku do kraja i na kraju ženske utrke čestitao najboljima.

Organizacija prvenstva je besprijekorna , prijenos uživo ,volontera više nego dovoljno pa se može kazati da su se susjedi iskazali u najboljem svjetlu. Od ostalih hrvatskih predstavnika odlično je plivao i Matija Luka Rafaj koji je zauzeo 14. mjesto na utrci 7,5 kilometara juniori (u svom godištu plivača rođenih 1997 Matija je treći). U istoj utrci viceprvak Europe Duje Milan koji je nakon nastupa na Faros maratonu i viroze početkom tjedna ipak izašao na stazu i zauzeo 18. mjesto od 44 plivača.

Četvrti predstavnik kod plivača je Lovro Dijanović koji je u konkurenciji 38 plivača na 5 km osvojio 32. mjesto. Naše reprezentativke su također nastupile i to Laura Bijelić na svom prvom svjetskom prvenstvu kao najmlađa plivačica osvojivši  29 mjesto u konkurenciji 33 plivačice  te Lucija Aralica na vrlo dobroj 27-oj poziciji od 35 plivačica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.