SP u plivanju: Vincetić nakon bronce četvrti na 400 metara slobodno

SP u plivanju: Vincetić nakon bronce četvrti na 400 metara slobodno

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom Kristijan Vincetić osvojio je četvrto mjesto na 400 m slobodno...

Foto: Getty Images

Nakon što je osvojio brončanu kolajnu u utrci na 100 metara delfin, Kristijan Vincetić zauzeo je četvrto mjesto u utrci na 400 metara slobodnim stilom posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom.

Hrvatski plivač (PK Dubrava) u škotskom Glasgowu dionicu je otplivao za 4:24.31 minuta, a treće mjesto i još jedno odličje ‘pobjeglo’ mu je za 52 stotinke sekunde.

Najbolje vrijeme i titulu prvaka svijeta osvojio je Australac Brenden Hall (4:15.03), srebro je otišlo u Italiju Federicu Morlacchu (4:17.50), dok je bronca završila oko vrata Portugalca Davida Grachata (4:23.79).

Dino Sinovčić nastupio je pak u utrci na 100 metara leđno te zauzeo petu poziciju s vremenom 1:16.32, dok je u istoj konkurenciji Ante Rađa bio sedmi (1:19.72).

“Zadovoljan sam s tri finala te broncom na 100 metara delfin. Utrka na 400 metara daje mi motiv da u ovoj predolimpijskoj godini nastavim s planiranim pripremama, premda sam zaslužio onu najnezahvalniju, drvenu medalju. Vjerujem kako ću za godinu dana u Riju ostvariti svoje sportske snove”, prokomentirao je najbolji hrvatskih plivač u Glasgowu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.