SP u rukometu: Francuska novi prvak svijeta

SP u rukometu: Francuska novi prvak svijeta

Francuska je u nedjeljnom finalu svladala domaćina turnira, Katar, rezultatom 25:22 čime su peti puta okrunjeni naslovom prvaka svijeta.

Francuska rukometna reprezentacija osvojila je peti naslov prvaka svijeta u posljednjih 20 godina čime je po ukupnoj uspješnosti ostavila iza sebe Rumunjsku i Švedsku. U finalu je pao žilavi Katar koji je pružao lavovski otpor do samog kraja utakmice, ali nisu uspjeli kreirati senzaciju.

U Dohi su ‘Tricolori’ teže od očekivanog svladali domaćine koji su ovoga puta bez pomoći sudaca skoro uspjeli zapapriti Francuzima, ali dalje od tri gola zaostatka nisu mogli. U prvome poluvremenu Francuzi su zagospodarili terenom te su u jednom trenutku vodili sa čak šest pogodaka razlike, no Katar smanjuje do kraja. Na odmor se otišlo sa tri gola francuske prednosti za koju je najzaslužniji bio Nikola Karabatić sa pet pogodaka uz samo jedan promašaj.

Katar se probudio u nastavku kada su u nekim trenucima dolazili na samo pogodak zaostatka, ali na kraju su Porte sa četiri gola te Jerome Fernandez sa nekoliko briljantnih asistencija i jednim golom u završnici kreirali novo slavlje ‘Tricolora’. Thierry Omeyer upisao je devet obrana.

Nakon 1995., 2001., 2009. i 2011. godine Francuzi su svojoj domovini priskrbili peto zlato na svjetskim prvenstvima što ih trenutno drži na vrhu ljestvice osvojenih zlata na svjetskim smotrama.

OSVOJENE TITULE

5 – Francuska

4 – Švedska, Rumunjska

3 – SSSR/Rusija, Njemačka

2 – Španjolska

1 – HRVATSKA, ČSSR, Jugoslavija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.