SP: Hrvatski stolnotenisači pobijedili Hong Kong i otvorili si put prema drugom krugu!

SP: Hrvatski stolnotenisači pobijedili Hong Kong i otvorili si put prema drugom krugu!

Hrvatska - Hong Kong 3:1. Andrej Gaćina donio je Hrvatskoj dva boda, koji je donio dva boda za našu reprezentaciju, dok je treći bod osvojio Tomislav Kolarek.

Andrej Gaćina/Getty Images

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentcija napravila je veliki uspjeh pobijedivši Honkg Kong 3:1, sedmu reprezentaciju svijeta u drugom kolu skupine B na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Japanu.  Andrej Gaćina donio je Hrvatskoj dva boda, koji je donio dva boda za našu reprezentaciju, dok je treći bod osvojio Tomislav Kolarek.

Meč između Hrvatske u Hong Konga otvorio je susret Tan Ruiwua i Tang Penga, a predstavnik Hong Konga slavio je 3:0 (8,8,5). Hrvatsku je u igru vratio Andrej Gaćina koji je porazio Jiang Tianyia s 3:1 (9,-8,5,12). Tiany  je u četvrtom setu propustio dvije lopte za petu dionicu, dok je Gaćina realizirao drugu meč loptu.

U trećem ogledu Tomislav Kolarek bio je bolji od Wong Chun Tinga s 3:2 (-9,9,9,-2,10), odškrinuvši širom vrata pobjede. Peti set donio je sjajnu završnicu. Kolarek je poveo 6:1, Ting se vratio u igru na 7:7. Natjecatelj Hong Konga imao je 9:10, ali je Koler s tri poena u nizu donio važan bod.

Andrej Gaćina odigrao je zatim još jedan sjajn meč pobijedivši Tang Penga 3:0 (12,8,9). Veliku psihološku prednost je Gaćina stekao u završnici prvog seta kada je spasio dvije set lopte Penga.

Hrvatska je tako stigla do novog slavlja nakon što je na otvaranju svladala Dansku. S dvije pobjede hrvatskim stolnotenisačima otvara se put prema 12 najboljih reprezentacija svijeta.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.